Banii înapoi! Spor de radiații, restituit în instanță

Mai mulți angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj trebuie să restituie statului importante sume de bani, după ce auditorii Curții de Conturi au stabilit că au încasat ilegal diverse sporuri, cum ar fi cel de radiații.

Procese au fost deschise în luna martie, pe rolul Tribunalului Gorj, și deja s-au pronunțat primele sentințe.

De pildă, fostul director economic Dalia Viezure va trebui să returneze peste 1.000 de lei. 

„Obligă pârâta să restituie reclamantului suma de 1162 lei reprezentând spor de radiații încasat în martie 2018-mai 2018, noiembrie 2018, octombrie 2019-februarie 2020 și dobânda legală penalizatoare aferentă acestei sume de la data încasării până la data de 31.10.2021. Respinge restul pretențiilor reclamantului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este sentința pe scurt a Tribunalului Gorj din diata de 9 iunie.

Actualul manager Claudiu Constantinescu a fost acționat în judecată de instituția pe care o conduce pentru restituirea indemnizației de hrană pentru perioada aprilie-octombrie 2021. 

Potrivit raportului întocmit de Camera de Conturi Gorj, personalul economic, din secretariat, întreținere, aprovizionare și reparații a primit sporul de radiații de 10%. Asta în condițiile  în care au mai încasat un spor pentru condiții periculoase de 50% din salariu și de încă unul de 15% pentru condiții vătămătoare.

Numai sporul de radiații se ridică la peste 100 de mii de lei, bani pe care instituția este obligată să-i recupereze în instanță.

Vizualizări: 10,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: