Decizie definitivă. Luminița Popescu revine în fruntea Universității "Constantin Brâncuși"!

Universitatea "Constantin Brâncuși", din Târgu Jiu, are conducere nouă. Luminița Popescu a fost reinstalată în funcția de rector al unității de învățământ.

Mai bine de patru ani, Luminița Popescu a încercat să demonstreze în fața judecătorilor că a fost revocată pe nedrept. Și instanța i-a dat câștig de cauză. Ministrul Educației a semnat ordinul de numire în funcție.

"Anulează Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3871/05.05.2017. Obligă pârâţii să o reîncadreze pe reclamantă în funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu", este decizia instanței.

Încă de anul trecut, Luminița Popescu a obținut o hotărâre definitivă care a anulat ordinul Ministerului Educației, prin care a fost revocată din funcție. Cu toate acestea, nu a revenit în fruntea universității din Târgu Jiu pentru că reușita în instanță a venit abia după ce UCB a organizat concurs pentru alegerea rectorului și a fost ales, în această funcție, Sorin Purec. În această primăvară, și el a fost introdus în această cauză.

De vineri, Luminița Popescu a revenit în fruntea UCB.

În 2017, ea a fost revocată din postul de rector al UCB după ce a intrat într-un conflict deschis cu președintele Senatului universitar de la acea vreme, Adrian Gorun. Între timp, acesta a renunțat la funcția de conducere în favoarea fiului său, Horațiu Gorun. A declarat că și conflictul cu fostul rector, dar și reclamațiile venite de la acesta ar fi cântărit mult în luarea decizii de a se retrage din fruntea Senatului UCB.

Vizualizări: 2,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: