Bankwatch încearcă să oprească activitatea în alte două cariere de cărbune

Organizația de mediu care a blocat în instanță activitatea în Cariera Roșia a mai cerut judecătorilor să anuleze acordurile de mediu pentru încă două cariere. Banckwatch a deschis alte două procese în care solicită oprirea activității în Peșteana Nord și Roșiuța. În primă instanță, compania a pierdut un proces și a câștigat altul.

În ambele situații, ONG-ul de mediu a cerut să fie anulat acordul de mediu. Oficialii Complexului Energetic Oltenia au anunțat că vor explica, în întâmpinări, magistraților că ambele cariere funcționează legal și că au toate avizele necesare să continue activitatea.

În total, cei de la Banckwatch au contestat documentele de mediu pentru Carierele Roșia, Roșiuța și Peșteana Nord. „Sperăm să convingem instanța încă de la primul termen că acțiunea Banckwatch nu este legală. Nu cred că avem cu cine să purtăm discuții. Chiar o să le demonstrăm în întâmpinările pe care le vom face, că sunt trei acțiuni: una pe Roșia, pe Peșteana Nord și Roșiuța, o să le arătăm ce facem și pentru mediu: redări de terenuri forestiere, agricole, în circuitul silvic. Trebuie să arătăm instanței. Trebuie să nu mai avem astfel de situații ca la Roșia. La toate trei solicită anularea acordului de mediu. La Roșiuța, au pierdut în primă instanță. La Peșteana, au câștigat în primă instanță”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia, la Tele3.

Cât privește situația de la Cariera Roșia, aici a fost înregistrat un prim succes pentru compania energetică, iar activitatea a fost reluată.

Vizualizări: 3,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: