Bărbaţii, îngăduitori cu infidelitatea partenerei

Bărbaţii sunt aproape la fel de îngăduitori ca femeile în legătură cu infidelitatea partenerei, contrar credinţei generale. Peste jumătate din ei sunt dispuşi să treacă peste aventurile soţiei sau iubitei şi să-şi salveze căsnicia, relevă un recent sondaj.

Peste 70% din bărbaţi continuă să-şi iubească partenera după ce aceasta a avut o aventură extraconjugală şi aproape 66% din ei fac eforturi pentru a-şi salva căsnicia, potrivit unui sondaj realizat de site-ul Survive Her Affair şi citat de publicaţia „The Huffington Post“.

Sondajul mai arată că 24,3% din bărbaţi nu au fost siguri de sentimentele pe care le-au avut după un adulter şi doar 4,5% au declarat că nu şi-au mai iubit partenera din momentul în care au aflat de infidelitatea ei.

Reprezentantele sexului feminin rămân totuşi mai înţelegătoare decât bărbaţii în legătură cu aventurile partenerului. Potrivit unui studiu realizat cu mai mult timp în urmă de cercetătorii de la Universitatea din Virginia, SUA, 75% din femei sunt dispuse să treacă peste infidelitatea iubitului sau soţului. Motivele pentru care femeile şi bărbaţii sunt deranjaţi de aventurile sexului opus sunt diferite, reiese din acelaşi sondaj.  Astfel, pe femei nu le deranjează atât de mult faptul că partenerul a întreţinut raporturi sexuale cu o altă femeie, ci mai degrabă faptul că el ar putea avea o legătură emoţională cu amanta.

Femeile se mai tem ca nu cumva soţul/iubitul adulter să părăsească familia pentru cealaltă femeie. De partea cealaltă, implicarea emoţională este mai puţin importantă pentru bărbaţi. Ei sunt mai deranjaţi de raporturile intime ale partenerei cu un alt bărbat. De asemenea, un motiv de teamă pentru bărbaţi este acela că ar putea să nu fie taţii copiilor rezultaţi din relaţia cu partenera.

Vizualizări: 1,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: