Bărbatul care a abandonat elevii gorjeni în aeroport a fost reținut

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reținut marți pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj un bărbat, de 40 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov, bănuit de săvârșirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată.

"Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul, în calitate de președinte al unei asociații pentru dezvoltarea societății civile, în perioada ianuarie – iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociației, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019, către diferite destinații din Europa, America și Asia, pentru care a încasat suma totală de 147.930 euro", a transmis IPJ Gorj.

Sumele încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal, cât și pentru a onora excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situaţiile financiare, rulajul conturilor şi de expertiza contabilă efectuată în cauză.

Urmează ca bărbatul să fie prezentat miercuri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Circa 80 de copii din Gorj au fost în vara anului trecut în Japonia, prin această asociație. Un grup a reușit să ajungă la Milano, unde copiii au aflat că nu mai au bilete de avion până în România, iar un alt grup a fost abandonat în Japonia. 

Organizatorul excursiei a fost Niculae Ghinoiu, preşedintele Asociaţiei Young Partners For Civil Society Development. Copiii au aflat de tabere de pe Facebook şi din discuţii cu alţii de vârsta lor care au mai fost în excursii ori tabere. Nu şi-au făcut griji, nici ei, nici părinţii, pentru că asociaţia organiza aceste excursii de 15 ani. 

Asociaţia organiza aceste tabere fără să aibă o licenţă de la MInisterul Turismului, aşa cum prevede legea.

actualizare: Bărbatul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vizualizări: 3,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: