Eliberat după câteva luni de pușcărie. Sentința era de 6 ani!

Un om de afaceri din Târgoviște, condamnat definitiv la 6 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală, infracțiunile fiind comise în timpul derulării unor contracte în Gorj, este la un pas de a ieși pe poarta închisorii.

Instanța a admis cererea de eliberare condiționată la nici un an de la condamnarea definitivă a afaceristului de 72 de ani. Petru Blanda este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

„Persoana privată de libertate a început executarea pedepsei la data de 21.11.2019, aceasta urmând să expire în termen la data de 14.02.2024. (...) Persoana condamnată a avut un comportament corespunzător, a participat la activități cu caracter reintegrativ și lucrativ, a fost recompensat și execută pedeapsa la regim semideschis”, se arată în motivarea Judecătoriei Moreni, din data de 11 august, care poate fi contestată în termen de 3 zile.

În urmă cu mai bine de zece ani, Petru Blanda a fost implicat, prin firma sa, la diverse proiecte de infrastructură în Gorj. În acest dosar, afaceristul a fost arestat preventiv în anul 2015. În timpul procesului de la Tribunalul Gorj, Blanda s-a apărat și a dat vina pe angajații săi pe care îi avea la Mătăsari, dar instanța a fost de altă părere.

Anterior, Blandu a denunțat o judecătoare de la instanța supremă pentru luare de mită. Blanda dorea anularea unei sentințe prin care fusese condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenție, tot pentru evaziune fiscală.

Vizualizări: 3,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: