Bărbatul lovit de fulger, condus pe ultimul drum. Întreaga comună îl plânge

Bărbatul din comuna Runcu, decedat după ce a fost lovit de un fulger, este plâns de întreaga comunitate. Omul avea doar 51 de ani și a murit în timp ce se afla cu animalele familiei pe câmp. El lucra ca paznic la Liceul Teologic din Târgu Jiu, dar în această perioadă se afla în vacanță. 

Bărbatul stătea la o stână, împreună cu alți ciobani. Aceștia din urmă au fost și cei care au observat că, deși se făcuse seară, omul nu s-a mai întors cu animalele de la păscut. Au plecat în căutarea lui și au descoperit tragedia care se întâmplase. Tot ei au fost și cei care au transmis familiei cumplita veste. 

„M-a sunat ginerele lui și mi-a spus că i-a murit tata socru. Am rămas... Mi-a zis că a murit la munte, că a dat fulgerul în el. Eu stau la Târgu Jiu. Am plecat la țară și de acolo, la munte. I-am întâlnit pe cei de la Salvamont, Salvarea, Criminalistica. Nu s-a mai putut face nimic, a murit instantaneu. Se vedea pe el cum l-a lovit în cap, hainele rupte”, a afirmat fratele victimei pentru Radio Infinit. 

Primii care au ajuns în locul indicat de ciobani au fost salvatorii montani. Din păcate echipa nu a putut face altceva decât să constate decesul. 

„Persoana prezenta urme clare de deces, fiind fulgerată, era căzută la pământ, chiar în Golul Alpin, la o altitudine de 1600-1700 de metri”, Darius Bistriceanu, Salvamont Gorj. 

Întreaga comunitate regretă moartea unui bărbatului, pe care îl aprecia ca fiind un om muncitor și cumsecade. 

„Era un băiat tânăr, un băiat serios, cu o familie corespunzătoare. A fost cu vitele de rând, în Golul Alpin și s-a întâmplat nenorocirea ca în momentul respectiv să vină un trăsnet și l-a trăsnit și pe el și pe câteva animale”, a afirmat primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu.

Astăzi familia bărbatului decedat îl va conduce pe ultimul drum. Toată comunitatea din Runcu este în stare de șoc și regretă moartea acestuia. 

Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: