Barmanul discotecii i-a dat diluant în loc de apă plată

Poliţiştii gorjeni au deschis ieri o anchetă după ce un tânăr a ajuns la spitalul judeţean din Târgu Jiu cu puternice dureri abdominale, susţinând că a băut diluant dintr-o sticlă de apă plată cumpărată la o discotecă rurală. Adolescentul a vomitat dintr-o dată şi a căzut lat în faţa prietenilor săi, primele cuvinte fiind rostite de acesta de abia ieri dimineaţă.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Daniel Albă, de 19 ani, din Crasna, fiind adus cu ambulanţa la spital după ce acesta şi-a pierdut cunoştinţa în prezenţa prietenilor săi cu care era la discotecă. Martori oculari susţin că o tânără din grup i-a adus acestuia sticla de apă plată, sticla având capacul nefolosit. Daniel Albă a început să vomite la scurt timp după ce ar fi băut din lichidul aflat în sticlă, acesta acuzând apoi puternice dureri abdominale. O ambulanţă l-a transportat mai întâi la spitalul din Novaci şi apoi la cel judeţean din Târgu Jiu, tânărul rămânând internat aici cel puţin până azi. „Sticla de apă plată a fost desigilată în prezenţa persoanelor cu care el se afla în local. El e cumnat cu mine şi eu am aflat întâmplător că i s-a făcut rău. Am înţeles că era diluant sau ceva de genul acesta în sticlă, dar nu avem idee cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Putea să fie un copil mic care să bea din sticla respectivă şi vă daţi seama că ăla nu mai apuca să vomite, că la ce crampe a avut el, nu ştiu dacă unul de câţiva ani mai apuca să scape”, spune Dumitru Drăgan, cumnat cu tânărul de 19 ani.

Întregul lot de apă plată va fi verificat

Poliţiştii din Crasna au preluat sticla cu lichidul aflat în ea, iar duminică au venit cu ea de la Târgu Jiu pentru efectuarea analizelor de laborator menite să clarifice natura lichidului pe care se presupune că l-ar fi consumat tânărul de 19 ani. Sticla a fost adusă la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, însă conform şefului acestei instituţii, dr. Ion Iliuţă, recipientul va fi trimis la Inspecţia Sanitară de Stat pentru efectuarea analizelor. „Noi încă nu avem laboratorul acreditat pentru a analiza apa pentru consumul uman şi de aceea trimitem sticla la colegii de la Sanepid, care au condiţii mai bune pentru o astfel de determinare. Din ce am înţeles şi eu, este clar că în sticlă nu se află apă potabilă, ci un lichid care ar fi distrus o parte din eticheta produsului respectiv. DSVSA Gorj a trimis o echipă la localul respectiv pentru a verifica întregul lot de apă plată pentru că este clar că ceva nu este la locul său în acest caz. Poate fi vorba de un sabotaj, la fel de bine cum poate fi vorba de altceva şi, atunci, în cazul în care ar mai exista sticle din acestea dorim să prevenim o situaţie similară”, a menţionat dr Ion Iliuţă.

Bărmăniţa refuză să comenteze incidentul

Ieri dimineaţă Daniel Albă şi-a revenit din starea de leşin şi le-a povestit rudelor sale cum a băut din sticla respectivă. Rudele, la rândul lor, au mers şi ele la postul de poliţie din Crasna cu noaptea în cap pentru a vedea sticla cu pricina, convingerea acestora fiind că în recipientul de plastic se afla orice altceva, numai apă nu. „Sticla era sigilată, eu am desigilat-o pentru că mi-era sete. Vă daţi seama că nu m-am uitat la ce beau, ştiind că e apă îmbuteliată. Am luat o gură zdravănă, am înghiţit şi apoi am mai apucat să scuip un pic pentru că deja mă ustura pe gât. Mi s-a făcut rău imediat, m-au scos prietenii afară, mi-au dat nişte suc ca să-mi revin, am vomitat, apoi mai ştiu că am leşinat şi m-am trezit odată parcă pe la Novaci pe la spital şi apoi aici la spitalul de la Târgu Jiu. Acum mi-e mai bine, dar vreau să aflu neapărat ce era în sticla aia pentru că în locul meu putea să fie un copil care să bea din ea”, spune Albă. Fata cu care acesta era în discotecă era ieri „terminată” la gândul că ea ar fi putut să bea prima din sticla respectivă. Daniel, mai cu tupeu, i-a luat însă sticla din mână şi a băut el primul, asumându-şi astfel şi riscurile ce au decurs din gestul său.

Bărmăniţa care a vândut sticlele de apă şi care deserveşte localul din Crasna a dat ieri bir cu fugiţii, atunci când ziariştii au încercat să stea de vorbă cu ea ca să îi afle punctul de vedere. Angajata discotecii a refuzat orice discuţie, fapt care poate să lase loc la orice interpretare şi, mai ales, speculaţie. Inspectorii sanitar-veterinari au trecut şi ei ieri pe acolo şi au imobilizat restul sticlelor de apă minerală provenite din lotul cu pricina, până la clarificarea situaţiei. Acum se face o anchetă şi pe linia distribuitorului şi a firmei producătoare, pentru a se vedea în ce împrejurări ar fi putut o asemenea sticlă să ajungă în comerţ. Analizele de laborator ar putea să lămurească toate suspiciunile şi să dea răspunsuri la întrebări zilele acestea, până atunci Albă având toate şansele să se înzdrăvenească şi să părăsească şi el spitalul.

Galerie foto


Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: