Locuinţă făcută scrum la Bălceşti, pagube de miliarde la Cărbuneşti

O casă din localitatea Bălceşti a fost complet distrusă de un incendiu puternic produs în cursul nopţii de luni spre marţi. Tot atunci, un depozit de materiale de construcţii din Cărbuneşti a fost afectat de flăcările care au făcut ca rezervorul unui camion să bubuie.

În primul caz, flăcările au distrus cele două camere ale imobilului, precum şi mai multe materiale de construcţii depozitate pe un hol. Materialele erau folosite la construirea unei noi case, o adevărată vilă, pe care proprietarii o ridicau cu banii obţinuţi la muncă în Spania. Clădirea cea nouă, situată la câţiva metri, nu a fost afectată de incendiul care s-a manifestat cu putere. Proprietara casei făcute scrum, Camelia Palincă, se afla la Târgu Jiu în momentul în care a fost sunată de vecinii săi pentru a veni „la ţară” pentru că apăruse o problemă urgentă. Femeia spune că incendiul nu avea cum să izbucnească din senin şi crede că ar fi putut să existe persoane care să îi provoace un astfel de rău. „În satul ăsta aproape că nu veţi găsi pe cineva care să nu vă spună că nu a avut foc pus la casă sau la clăi. Vecinei de peste drum i-au dat foc la clăi de revelion, mai sus pe uliţă o să vedeţi că mai e o casă arsă, şi tot aşa. La mine nu avea ce să producă focul, pentru că nu stăteam aici, instalaţia electrică era în regulă, nu văd de unde să înceapă incendiul aşa din senin”, spunea femeia în timp ce două echipaje de pompieri se chinuiau să stingă flăcările.

Vecinii acesteia au povestit că au fost treziţi de nişte bubuituri şi de flăcările mari. „Am auzit dintr-o dată nişte bubuituri, parcă era nişte bidoane sparte şi apoi, când am ieşit afară am văzut cât de mari erau flăcările. Nu mai aveam noi ce să facem, am sunat-o pe vecina să vină de la Târgu Jiu, că ea nu stătea aici, şi apoi am sunat la pompieri, dar să ştiţi că nu au venit repede deloc. Cred că au ajuns după o oră”, a spus o martoră oculară, o altă vecină a proprietarei având şi ea o variantă asemănătoare a celor întâmplate în noaptea de luni spre marţi la Bălceşti.

Pompierii au fost prezenţi cu două echipaje de intervenţie, iar la final chiar au raportat că au lichidat incendiul, focul fiind stins după ce din casă nu mai rămăsese mare lucru. Un reprezentant al acestora a menţionat drept cauză probabilă un scurt circuit la reţeaua electrică, lucru care a înfuriat-o pe proprietara casei. „Nu aveam nicio problemă la instalaţie, mai ales că nu locuiam aici. Instalaţia era făcută după norme, avea toate aprobările, nu e adevărat ce vă spun pompierii. Vă spun eu că altundeva poate ar trebui căutată cauza, nu la instalaţia electrică pentru că nu avea cine să consume curentul”, afirmă Camelia Palincă.

Pompierii gorjeni au fost solicitaţi aproape în acelaşi interval orar să intervină şi la stingerea unui alt incendiu izbucnit la un depozit de materiale de construcţii din Târgu Cărbuneşti. Proprietarul a anunţat că îi arde depozitul, dar, în realitate, focul afectase un camion cu care acesta căra marfa, precum şi o cantitate mică de materiale de construcţii. Rezervorul camionului a bubuit după ce a fost cuprins de flăcări, însă fără a răni pe cineva. Flăcările au fost stinse în acest caz mult mai repede, pagubele fiind limitate de intervenţia pompierilor. Aceştia au comunicat ulterior că pagubele sunt de circa 3 miliarde de lei vechi, volumul bunurilor salvate fiind estimat la 12 miliarde.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: