Băsescu: Este un abuz de putere incredibil

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu spune că asumarea bugetului în Parlament este un abuz de putere incredibil care va lăsa urme adânci în funcţionarea statului.

Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea Plus că i-a recomandat premierului Ludovic Orban să nu îşi asume răspunderea pe Legea bugetului.

“I-am spus că va crea un precedent îngrozitor asumându-şi răspunderea pe buget cu recomandarea, de la un om mai bătrân, să nu şi-o asume, să nu asume răspunderea guvernului pe buget datorită precedentului. De acum, orice guvern va veni va spune ăsta e precendentul. Precendentul poate fi însă oprit de Curtea Constituţională. Aşa cum citesc eu Constituţia, asumarea răspunderii pe buget este neconstituţională total, nu există dubii”, a afirmat Băsescu.

El spune că nu a încercat niciodată aşa ceva şi crede că este un abuz de putere incredibil. “Nu am încercat niciodată asta pentru că ştiu să citesc Constituţia. Nu e în regulă, este un abuz de putere incredibil care va lăsa urme adânci în funcţionarea statului”,  a explicat europarlamentarul PMP.

Băsescu spune că PSD nu are interes să cadă Guvernul. “Ciolacu nu a atacat conţinutul bugetului, ci procedura", a explicat fostul șef al statului.

Vizualizări: 2,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: