Bătălia pentru directori

Marţi, în Camera Deputaţilor a fost adoptată legea  privind statutul funcţionarilor publici cu 172 de voturi pentru  adică cu puţin peste cele 167 de voturi minime necesare. Deputaţii PSD şi PNL nu au participat nici la dezbatere şi nici la vot, preferând să bată ţurca pe afară pe motiv că nu sunt de acord să mai fie numiri politice la conducerea deconcentratelor. Din vârful buzelor liberalii şi social democraţii au ameninţat că vor contesta legea la Curtea Constituţională, un drept pe care îl au şi pe care nu îl contestă nimeni. Liderul PSD a făcut şi el gălăgie mare acuzând democrat liberalii că vor să-şi menţină în funcţie protejaţii!

Deputaţii cred că şi-au făcut o lege specială conform căreia când nu au ei chef să se ducă la serviciu nu se duc, de parcă Parlamentul ar fi propriu lor sereleu la care se duc când vor şi dacă vor. Oamenii obişnuiţi dacă nu se duc la serviciu se trezesc  fără slujbe, fapt pentru care chiar şi atunci când s-au săturat să-şi vadă şeful care le freacă ridichea în fiecare zi trebuie să se ducă. Pentru Parlament s-a inventat o soluţie decentă şi legală pentru situaţiile în care onor parlamentarii noştri nu sunt de acord cu o lege şi anume votul negativ sau abţinerea. Dar ca să poţi uzita de aceste forme ar trebui să fii prezent la şedinţe, chiar dacă nu-ţi place nici actul normativ asupra căruia trebuie să te exprimi   şi nici cel care conduce şedinţa.

Dar, dincolo de spectacolul pe care ni-l oferă zilnic parlamentarii pe post de democraţie autentică, să vedem dacă este bine sau nu ca numirile la deconcentrate să se facă politic. Cum acest fel de numiri nu au fost inventate de PD-L ci tocmai de cei care fac gălăgia cea mai mare, PSD, înseamnă că ei protestează prin neprezentare împotriva politicii duse la nivel de principiu, continuată în forme evoluate chiar şi de PNL. O astfel de pretenţie din partea opoziţiei acum, după ce ei au inventat metoda, mi se pare ipocrizie! Cât au fost la putere aveau posibilitatea să facă toate îndreptările pe care şi le doreau. Dacă mâine s-ar reîntoarce sunt sigur că ar uita rapid şi de concursuri şi de democraţie şi s-ar grăbi, cum au mai făcut-o, să-şi mulţumească oamenii din teritorii.

Personal sunt pentru numirile pe criterii politice, pentru că numai aşa poţi să ştii care partid are oamenii potriviţi, iar peste 4 ani poţi vota în cunoştinţă de cauză. Nu sunt buni directorii din teritorii nu votezi partidul care i-a plantat! Legea nu face decât să legifereze o situaţie reală. Restul e politichie de doi bani. La ce ne foloseşte că un post de director se poate ocupa prin concurs la care teoretic se poate prezenta oricine din moment ce toţi ştim că postul este câştigat de cine trebuie- Actualii directori de deconcentrate sunt plantaţi în mare parte din vremea PSD şi PNL. După ce au câştigat concursurile, în majoritatea lor nişte simulacre, se dau loviţi în democraţie şi se agaţă de codul muncii! Minciuna nu foloseşte nimănui, nici măcar opoziţiei!

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: