Bate gerul cât nu-i cald

Nu mă pricep la meteorologie şi nici nu mă uit la Vremea, cel puţin nu atunci când prezentatoarele sunt îmbrăcate. De altfel, nu mă pricep la climă şi istoria ei în general şi de aceea evit să mă poziţionez de o parte când vine vorba de marea dispută între susţinătorii teoriei încălzirii globale şi opozanţii acesteia. ştiu însă că nişte hackeri simpatici au făcut publice, anul trecut, câteva mii de mailuri schimbate de savanţii care cred în încălzirea globală. E drept că nu-i frumos să spionezi conversaţiile private ale oamenilor şi cu atât mai puţin să le arăţi tuturor. Doar că din acele mailuri reieşea, pe lângă ura mocnită la adresa celeilalte tabere, şi nişte indicii că ”simpatizanţii” încălzirii globale au modificat nişte date ca să le iasă teoria.

Cum nu suntem experţi în statistică, iar în matematică cu atât mai puţin, noi n-avem decât să scoatem nasul pe geam. Iar mie mi-e frig. Am impresia nu doar că nu e mai cald ca în celelalte ierni, dar că deja a apărut un nou anotimp. Unul pentru care garderoba mea e mult prea subţire. Sau poate ne-am mutat mai la nord fără să ne dăm seama- Dacă urşii polari şi focile pe care ecologiştii îi plâng atât că se vor îneca cu miile s-ar fi uitat la nişte fotbal european, săptămâna trecută, ar fi avut parte de o mare surpriză: i-au păcălit oengiştii până şi pe ei. S-au anulat zeci de meciuri. Restul s-au jucat la temperaturi mai mici de -10 grade şi pe nişte ”gazoane” de-a dreptul ruseşti, cu stratul de zăpadă mai gros ca în Poiana Braşov.

Nu ştiu, repet, cum funcţionează încălzirea asta globală, dar sper să se oprească odată, până nu murim cu toţii de frig.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: