Bătrân ars la azil, director schimbat din funcţie

Stelian Luca, șeful Centrului de bătrâni de la Suseni, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, a plătit cu funcţia, după ce un bătrân nesupravegheat a luat foc în salon şi a ajuns în stare gravă la spital.

Bătrânul, imobilizat parţial la pat, a încercat să deschidă o pungă cu pufuleţi, folosind un chibrit aprins. Picături de plastic topit au ajuns pe hainele bătrânului şi acesta a luat foc. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a dispus, după acest incident, efectuarea unei anchete interne şi luarea de măsuri. „Comisia constituită la nivelul Consiliului Județean Gorj (...) a constatat o serie de deficiențe cu privire la activitatea de supraveghere, pe fondul neasigurării de către conducerea complexului a condițiilor de ordin preventiv, necesare evitării incidentelor de acest tip”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Gorj. 

Evenimentul a fost ținut la secret, iar autoritățile au aflat din presă despre situația bătrânului.

Luca pleacă, dar rămâne...

Urmare anchetei dispuse de Consiliul Județean Gorj, directorul DGASPC Gorj a decis să îl schimbe din funcţie pe șeful Centrului Suseni, Stelian Luca. „Într-o primă etapă, în procesul de stabilire a răspunderii persoanelor implicate, s-a dispus măsura încetării exercitării cu caracter temporar de către dl. Luca Stelian a funcției contractuale de conducere de șef centru la CIA Suseni, prin efectul dispoziției nr.1525/03.05.2017, emise de directorul general al DGASPC Gorj”, potrivit unui comunicat de presă al CJ Gorj.

Luca era numit interimar la şefia Căminului Suseni. El va reveni pe postul pe care îl ocupa inițial, de psiholog, într-un centru din Târgu Jiu, al DGASPC Gorj, a spus Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj. Atribuțiile sale vor fi preluate de Florin Tănăsescu, coordonatorul personalului de specialitate din cadrul Căminului Suseni.

Directorii DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună și Mircea Andrei, nu au putut fi contactați pentru a comenta concluziile anchetei Consiliului Județean Gorj. Sunt informații conform cărora rudele bătrânului ar fi venit miercuri la centrul de la Suseni pentru a cere explicații. Ar fi vorba de fiicele sale care locuiesc în Spania.

Vizualizări: 2,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: