Bătrân externat cu vânătăi pe față din spitalul Covid

Acuzații dure la adresa cadrelor medicale din cadrul spitalului din Târgu Cărbunești. Un bărbat spune că socrul său a fost adus acasă cu salvarea, însă era plin de vânătăi pe față. Gheorghe Bugă, un bătrân în vârstă de 94 de ani, internat la spital în urma infecției cu Covid-19, a fost externat după cele 14 zile de tratament. Pacientul este în continuare pozitiv și prezintă lovituri la cap și la ochi.

Ginerele acestuia, Ion Aurel, spune că nu este posibil ca socrul său să fie externat fiind tot pozitiv la testul Covid. Ba mai mult, leziunile pe care le avea bărbatul le-a pus multe semne de întrebare familiei.

”Am fost contactat de doi medici de la Cărbunești că vor să-l externeze pe scorul meu care este tot pozitiv și nu mai vor să-l țină în spital. Nu ne-au spus nimic despre starea lui de sănătate și nici despre lovituri. El era înainte de internare foarte bine. Vorbea, mergea și făcea singur mâncare. Acum nu poate să stea în picioare, nu ne recunoaște, nu se ridică din pat. Ni l-au adus imobilizat total. Nu poate să ne spună ce s-a întâmplat în salon. Poate a fost împins sau lovit de vreun coleg de salon”, a spus ginerele bătrânului.

Ion Aurel mai spune faptul că bătrânul are halucinații. ”Are halucinații. Ne spune să nu-l împingem. Îmi spune că eu sunt medicul. Nu ne recunoaște. S-au grăbit să ni-l aducă acasă”, spune ginerele.

Medicii din Cărbunești spun că pacientul ar fi căzut din pat și că după 14 zile orice pacient cu COVID poate fi externat. ”Având în vedere problemele medicale pe care le avea, pacientul a fost internat pe Cardiologie. Era agitat psihomotor și i s-au făcut trei investigații medicale. Aceste date au fost transmise familiei, dar nu au vrut ca pacientul să fie transferat la psihiatrie. Pacientul stătea pe marginea patului, personalul medical fiind la tratament în acel salon. În acel moment a avut o stare lipotimică, a căzut și s-a lovit cu capul de podea. A fost examinat leziunile, nu prezentau un pericol major. Deci, a căzut de la propria înălțime de la marginea patului”, a spus medicul Preoteasa, cel care s-a ocupat de bătrân.

Conducerea Spitalului Cărbunești, dar și polițiștii gorjeni au început o anchetă în acest caz.  

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: