Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cum este marcată aselenizarea la Târgu Jiu. Copiii vor fi încântați! 

„On the Moon again!” este un nou eveniment la care gorjenii sunt invitaţi de site-ul „Gorjenii lui Brâncuşi”, în Parcul Coloanei Infinitului, pentru a celebra  semicentenarul aselenizării omului şi pentru a marca astfel acest eveniment unic şi la Târgu Jiu. Evenimentul are loc sâmbătă, 13 iulie 2019, între orele  20:30 - 23:30.

„Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună fiți alături de noi, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 20:30, în Parcul Coloanei Fără Sfârșit din Târgu-Jiu”, este invitaţia adresată gorjenilor pentru acest eveniment  la care toţi cei pasionaţi sunt invitaţi să privească Luna prin telescop.  „Evenimentul nostru se numără printre alte 800 înregistrate în 66 de țări și este organizat de comunitatea „Gorjenii lui Brâncuşi” în parteneriat cu Societatea Astronomică Română de Meteori, Astroclubul SARM-Gorj”, mai informează organizatorii, care precizează că în situația în care vremea va fi nefavorabilă și cerul va fi acoperit de nori, evenimentul va fi anulat.

Sărbătoarea semicentenarului  aselenizării va avea loc pe 20 iulie. La 20 iulie 1969, astronautul american Neil Armstrong a făcut istorie, devenind primul om care a pășit pe Lună.  Primul său zbor spațial a fost ca pilot comandant al misiunii Gemini 8 în 1966. În aceasta misiune el a executat prima andocare a două nave spațiale, împreună cu pilotul David Scott.  Cea de a doua și ultima misiune spațială a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare cu Apollo 11, din iulie 1969.

Echipajul misiunii Apollo 11 era format din: Neil A. Armstrong – Comandant, Michael Collins – Comandantul modulului pilot, Edwin E. (Buzz) Aldrin, Jr. – Pilotul modulului lunar.  O rachetă Saturn V a fost lansată de la Centru Spaţial Kennedy pe 16 iulie 1969. Pe 19 iulie, Apollo 11 a trecut pentru prima dată prin spatele Lunii, iar pe 20 iulie primul om a făcut primul pas pe Lună.

Vizualizări: 1,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: