Bătrân găsit mort în casă. Îngrijea zeci de câini

Un bătrân în vârstă de 71 de ani, din satul Timişeni, comuna Fărcăşeşti, a fost găsit fără suflare în locuinţa sa. Bătrânul locuia într-o casă fără geamuri la ferestre. În curte avea zeci de căţei fără stăpân pe care îi adunase de pe străzi.

Gheorghe Jghebeleu a fost găsit fără suflare de către vecinii săi, care nu îl mai văzuseră în ultima vreme. Bătrânul îşi avea domiciliul în Rovinari, însă locuia în satul Timişeni. Îngrijea zeci de câini pe care i-a recuperat de pe stradă, abandonaţi de stăpânii lor. De altfel, bătrânul a fost şi amendat în primăvară de către Direcţia Sanitar Veterinară Gorj, după ce inspectorii au găsit în gospodăria sa zeci de câini şi pisici care vieţuiau în condiţii mizere.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, însă nu există suspiciuni că decesul s-ar fi produs din alte cauze decât cele naturale. Autorităţile locale din Fărcăşeşti cred că este posibil ca bătrânul să fi suferit din cauza frigului, mai ales că locuinţa sa nu avea uşi şi nici ferestre. Doar câini îi ţineau de cald, spune viceprimarul Mihai Vasile. „Omul era dedicat câinilor, pisicilor. Ştiu că avea o fată căsătorită la noi, în satul Roşia, dar nu am mai văzut-o demult. Pe noi ne anunţă preotul. Nici nu puteai să intri acolo, de câini. Avea foarte mulţi. Dormea în condiţiile acelea, improprii. Nu avea uşi, geamuri. Se încălzea cu câinii. Nu făcea nici măcar focul. Cu temperaturile acestea scăzute, asta ar putea să fie cauza decesului”, a explicat viceprimarul comunei Fărcăşeşti.

Autorităţile locale spun că vor acorda sprijin familiei pentru a-l înhuma creştineşte pe bătrân, dacă vor exista solicitări în acest sens.  

Vizualizări: 8,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: