Bătrân înfometat şi sechestrat pentru bani şi avere

Un bărbat de 80 de ani din Roşia de Amaradia a ajuns să moară de foame în propria casă, pentru că cel care l-a luat în îngrijire nu trece pe la el cu zilele. Nimeni nu are voie să intre în curte pentru a-i aduce o farfurie cu mâncare, deoarece întreţinătorul bătrânului i-a ameninţat pe toţi că îi omoară. Nici măcar fiica bătrânului nu are voie să intre în curte să-i dea ceva de mâncare.

Vasile Corobea are 80 de ani, iar de vreo cinci ani s-a predat unui om în care a avut încredere că-i va purta grija. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum bătrânul urlă de foame şi sete singur în casă, pentru că nimeni nu trece pe la el cu zilele. Bătrânul îl acuză pe Teodor Romică, cel căruia i-a dat toată agonisirea de-o viaţă, pentru a avea grijă de el. “Nu are grijă de mine. I-am dat toată averea mea lui, iar acuma îmi dă cu piciorul. Nu mai pot”, a declarat bătrânul cu lacrimi în ochi.

„Ne dă cu toporul în cap dacă îl ajutăm pe bătrân”

În curtea lui Vasile Corobea nu are nimeni voie să intre nici măcar fiica acestuia, care îi plânge de milă tatălui său. Argentina Trincă susţine că a fost ameninţată în mai multe rânduri de noul proprietar că dacă intră o omoară. “I-a luat tot ce a fost pe lângă casă, nu mai e nimic pe aici. Nu e asta o problemă, dacă ar avea grijă de el. Plânge toată ziua şi strigă după vecini că îi e foame. Îl ţine mort de foame şi nici pe noi nu ne lasă să intrăm în curte, ne-a zis că ne omoară dacă ne mai prinde pe aici”, a declarat Argentina Trincă.

Vecinii bătrânului povestesc faptul că acesta plânge mereu de foame. Dacă până acum se mai putea deplasa şi mergea din casă în casă, pe unde i se mai dădea câte o farfurie de mâncare, de când a ieşit din spital Vasile Corobea nu mai poate merge. Nimeni nu are curaj să intre la acesta în curte de teama celui împuternicit. “Mai înainte venea la noi să mănânce în fiecare zi aproape. Ne spunea că domnul Teodor nu are grijă de el, că nu  îi aduce mâncare. Acuma nu mai vine că nu mai poate merge, iar noi la el în curte nu intrăm. Am fost ameninţaţi de mai multe ori cu toporul de proprietar. Ne-a spus domul Romică să nu mai intrăm la dumnealui în curte că ne dă cu toporul în cap”, a declarat o vecină.

Acuzatul: „Nu vedeţi că e nebun?”

Teodor Romică, cel care şi-a luat angajamentul că va avea grijă de bătrân, susţine că acesta este nebun şi nu ştie ce vorbeşte. “Nu vedeţi că nu este lucid? E nebun. A fost internat la centrul de bătrâni din Novaci şi nu a vrut să mai stea acolo, nu am avut ce să-i facem. Zice că i-am luat eu banii. Păi de unde să îi iau, că am pus de la mine patru milioane ca să stea la spital o lună, i-am cumpărat medicamentele de care are nevoie şi el o ţine tot aşa”, susţine Romică Teodor.

În acest caz este extrem de greu de intervenit, chiar dacă este vorba despre autorităţile locale. Cu toţii ştiu cât de greu îi este bătrânului cu cel care l-a luat în îngrijire, dar atâta timp cât există un contract de vânzare-cumpărare încheiat între cei doi, acesta nu poate fi spart decât în instanţă. Nu are cine să se ocupe de acest lucru. Chiar dacă ar fi acţionat în instanţă, iar contractul de vânzare cumpărare ar fi spart, bătrânul nu ar avea de unde să-i dea lui Teodor Romică cei peste 200 de milioane de lei pe care acesta susţine că i-a cheltuit de când îl are în grijă. “Noi  nu ne putem băga, pentru că atunci când s-a încheiat contractul s-a făcut cu acordul părţilor, iar acum doar instanţa poate decide, însă acest lucru va fi destul de greu de făcut, având în vedere şi faptul că în contractual încheiat, Romică Teodor a trecut peste 200 de milioane, bani pe care i-ar fi cheltuit cu familia Corobea”, a declarat Cristinel Ciocan, viceprimarul comunei Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: