Beneficiile sării de baie

Granulele de sare se găsesc în formă de cristale de dimensiuni mici, medii sau mari. Sarea de baie constituie un produs natural, ce a devenit popular datorită elementelor utile extrase din minerale esențiale - sodiu, fier, zinc, cupru, brom, fier,magneziu, calciu, potasiu, clor, iod și fluor. 

Pentru o curățare profundă este necesară o exfoliere temeinică a pielii. Sarea de mare contribuie la eliminarea celulelor moarte și accelerează procesele de regenerare, prin oxigenarea țesuturilor. Produsul de îngrijire elimină toxinele și contribuie la înlăturarea celulitei. Iar băile fierbinți pe bază de sare de mare, ridică temperatura corpului, diminuează durerea, oboseala și stările de stres. Dacă suferi de insomnii, băile cu sare de mare sunt un remediu excelent, având ca scop de bază relaxarea sistemului nervos.  Produsul întărește imunitatea și protejează organismul împotriva factorilor externi. Băile cu sare detensionează musculatura, combat apariția stărilor de anxietate și sporește circulația sângelui.

 

Beneficiile sării de mare:

    • Accelerează producția de anticorpi a sistemului imunitar, ce lupta eficient împotriva afecțiunilor aparatului respirator - infecții virale, gripă, răceală, etc.
    • Elimină toate toxinele și normalizează nivelul de aciditate din organism.
    • Combate afecțiunile respiratorii datorită proprietăților antiinflamatorii, calmante și revigorante, fiind recomandată persoanelor ce suferă de astm.
    • Minimalizează riscul apariției afecțiunilor cronice mintale și fizice.
    • Îmbunătățește memoria și concentrația datorită mineralelor esențiale benefice pentru activitatea creierului. 
    • Este benefică pentru digestie și circulația sângelui.  
    • Ajută în cazul durerilor musculare, datorită conținutului de potasiu și magneziu.
    • Combate insomniile datorită proprietăților de ameliorare a cortizolului și a adrenalinei din organism, hormoni care provoacă dereglarea somnului.
    • Scade colesterolul și păstrează tensiunea arterială în limite normale.

În ce mod poate fi întrebuințată sarea de baie?

    • Realizarea măștilor pentru față 

Efectele antiinflamatorii ale sării de mare sunt incontestabile. Produsul asigură un efect profilactic și regenerator. Combină patru lingurițe de miere cu două lingurițe de sare de mare presată și aplică-le delicat pe toată suprafața tenului.

    • Constituie un remediu anti-mătreață

Compoziția sa nutritivă contribuie la înlăturarea mătreții și asigură o curățare temeinică a scalpul. De asemenea, accelerează circulația sangvină și echilibrează uleiurile de la suprafața scalpului. Aplică o cantitate moderată de sare de mare pe scalp și masează delicat în decursul a 15 minute. Apoi clătește cu apă caldă și aplică un balsam nutritiv.

 

    • Conferă fermitate unghiilor

Sarea de mare întărește plăcile de unghii, consolidându-le starea generală.  Combină o cantitate moderată de produs cu lămâie și bicarbonat de sodiu pentru a înlătura petele de pe unghii. Plasează unghiile în compoziția formată și ține-le în decurs a 10 minute, apoi curăță mâinile și aplică o cremă nutritivă.

    • Albește dinții în mod natural

Combinația dintre sare de mare și bicarbonat de sodiu elimină eficient toate petele de pe dinți. Amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de sare de mare și aplică acest amestec pe periuța de dinți și periază în mod normal.

Transformă  procesul zilnic de îngrijire într-un adevărat ritual de relaxare.

Vizualizări: 4,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: