Biciclete copii: Cum să alegi bicicleta potrivită

Cumpărarea unei biciclete copii nu este o sarcină ușoară și cu atât mai mult dacă o facem online. Spre deosebire de bicicletele pentru adulți, la o bicicletă pentru copii ceea ce trebuie să luăm cel mai mult în considerare atunci când decidem este, în principal, dimensiunea.

Pe o bicicletă montană sau rutieră pentru adulți ne uităm la materiale, tipul cadrului, tipul frânelor și dimensiunea, dar pe o bicicletă pentru copii lucrurile se schimbă.

Unul dintre cele mai mari obstacole pe care le întâlnim atunci când cumpărăm o bicicletă pentru copii dintr-un magazin online este că nu știm foarte bine ce dimensiune de bicicletă să alegem. Să ne uităm la câteva sfaturi practice pentru a te ajuta să alegi cea mai bună opțiune.

1. Designul

Bicicletele pentru copii reproduc adesea o bicicletă mai mare la scară mică. Este obișnuit să găsești biciclete „montane” pregătite pentru cei mici. Cu toate acestea, acest lucru poate fi un dezavantaj, deoarece ceea ce au nevoie copiii sunt biciclete sigure și rezistente și nu jante sau frâne cu disc. Este mai bine să cauți o bicicletă simplă decât o bicicletă cu elemente foarte complexe, cum ar fi frânele cu disc.

2. Cadrul

Cel mai bun lucru pentru un copil este să poată accesa cu ușurință bicicleta și să se poată da jos de pe ea fără probleme. Cadrele cu bare înalte pot fi o problemă pentru copii atunci când ei merg cu bicicleta, deci este mai bine ca pentru copiii sub 10 ani să cauți biciclete copii cu bare joase.

3. Fiecare tip de bicicletă pentru fiecare vârstă

Nu este recomandabil să cumperi o bicicletă pentru un copil de 3/5 ani cu trepte de viteză. Un copil sub 8/10 ani nu va folosi bicicleta pentru călătorii lungi și nu va avea nevoie de dezvoltări complexe. Nu are sens să cumperi o bicicletă cu un set complex de trepte de viteză care vor fi doar o posibilă sursă de avarii.

4. Cu sau fără pedale. Cu roți sau fără roți

Toată lumea învață să meargă cu bicicleta într-un mod diferit, deși cu cât bicicleta este mai confortabilă, cu atât mai bine. Pedalele sunt uneori o problemă pentru cei mici, mai ales atunci când au mai puțin de 4 ani. O modalitate de a-i învăța să echilibreze este folosind biciclete copii fără pedale, unde copiii pot ajunge cu ușurință la sol.

O altă modalitate de a învăța copilul să meargă cu bicicleta este folosind celebrele roți de antrenament. Roți mici care transformă bicicleta într-un fel de triciclu și care ne vor ajuta să menținem bicicleta în poziție verticală în timp ce pedalăm.

5. Mărimea

Cel mai important lucru la biciclete copii este dimensiunea, mai ales atunci când cumperi o bicicletă online. Avantajul față de o bicicletă pentru adulți este că avem mai mult spațiu pentru a greși, deoarece copiii cresc foarte repede.

Problema este să cumperi o bicicletă prea mare pentru copil, pentru că atunci el nu va putea să o folosească. Totuși, dacă o cumpărăm puțin mai mică, nu va exista nicio problemă. Cum se măsoară dimensiunea unei biciclete copii ideale? Pe o bicicletă pentru adulți este foarte simplu, deoarece este suficient să ne referim la tabelele de dimensiuni și vom ști ce dimensiune este potrivit pentru noi. Dar pe o bicicletă pentru copii este mai dificil, așa că suntem de obicei ghidați de recomandarea producătorului, care ne indică pentru ce vârstă este potrivită fiecare bicicletă?

Bicicletele mai mici nu prezintă nicio problemă, dar de la 6 ani trebuie să fim puțin mai atenți și să nu cumpărăm biciclete prea mari. Dacă urmează să cumperi biciclete copii online, trebuie să măsori distanța de la șoldul copilului la sol și aceasta va fi dimensiunea. De multe ori dimensiunile bicicletelor vin în inci, așa că va trebui să înmulțești cu 2,5 pentru a o converti în centimetri.

În concluzie, sperăm că acest scurt ghid de cumpărare biciclete copii te-a ajutat și vei face o alegere înțeleaptă pentru copilul tău.

Vizualizări: 548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: