Bîrcă: În 40 de zile dăm drumul la lucrări

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, spune că în sfârşit se poate apuca de extinderea reţelei de gaze din comună. O lege intrată recent în vigoare obligă operatorii să racordeze rapid la sistem persoanele fizice şi juridice interesate. Bîrcă se luptase ani la rând să obţină avizele necesare.

Primăria Turburea întâmpina dificultăţi din partea Distrigaz, deşi lucrarea este finanţată de la buget. „La ora actuală este rezolvată situaţia, mai avem de semnat contractul cu Distrigaz, că sunt de acord să fie introduse gazele de Primăria Turburea, iar după aceea o să le predăm conducta de gaze, cu care dumnealor să facă bani. Noi suntem cu munca, ei o să îşi ia bani. Aşa sunt lucrurile în România acum”, a spus primarul din Turburea.

Primăria Turburea a făcut demersuri ani la rând pentru extinderea reţelei de gaze în localitate. Ion Bîrcă spune că situaţia s-a deblocat ca urmare a unei legi intrate recent în vigoare, care obligă operatorii sistemelor locale de distribuţie a gazelor naturale de a racorda la sistemele respective toate persoanele juridice şi fizice care solicită acest lucru. Deputatul de Gorj Mihai Weber a fost unul dintre iniţiatorii legii. „Le reamintesc tuturor primarilor interesaţi să înceapă strângerea de semnături de la cetăţenii care doresc racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi să depună la operatorul local de distribuţie aceste liste. Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze toate lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării. Operatorul are obligaţia de a realiza un studiu tehnico-economic, întocmit conform procedurii aprobate de către ANRE, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitării”, a spus deputatul Weber.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, este optimist şi spune că în cel mult 40 de zile vor începe lucrările. „Vom scoate lucrarea la licitaţie pe SEAP, vom avea toate saltele alimentate cu gaze naturale. Mai am ceva de lucru la drumuri şi apoi pot să spun că localitatea va fi pusă la punct. Nu îmi rămâne decât să întreţin ce am făcut”, a spus primarul din Turburea.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: