Drumarii au ieşit la cosit pe marginea şoselelor

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale din Târgu Jiu vor desfăşura o amplă acţiune de cosire a vegetaţiei de pe marginea şoselelor naţionale. Acţiunea are ca scop principal eliminarea ambroziei, o plantă care afectează sănătatea populației în momentul în care înflorește.

Potrivit legii, orice persoană care deține un teren în România este obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină. În cazul în care proprietarii de terenuri nu se vor conforma, ei pot primi amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și până la 20.000 de lei pentru firme.

„Din ordinul directorului general Alin Golumbeanu, ne-am mobilizat pe cosit. Cosim ambrozia. Este acea plantă care creşte mai rău decât pirul şi este, din ceea ce spun specialiştii, o plantă periculoasă”, a declarat Ion Tudor, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Cosirea ambroziei se va efectua atât mecanizat, cât şi manual. Ambrozia  este o plantă prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, pe marginea drumurilor şi a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcţii, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetaţie şi prost întreţinute. Ca urmare a modului în care se răspândeşte şi se înmulţeşte, această buruiană este considerată o plantă invadatoare. Pe lângă faptul că poate provoca pagube importante în culturile agricole, ambrozia are efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii. Alergiile provocate de această plantă apar cu precădere în lunile august şi septembrie, după polenizare.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: