Biscuiţi în loc de „gogoşi”, la show-ul electoral al PP-DD

Mii de gorjeni s-au dus aseară pe Insuliţă, la „cel mai mare spectacol” organizat la Târgu Jiu, aşa cum l-a tot prezentat Dan Diaconescu de câteva zile încoace. Candidatul de pe Colegiul 6 a promis „surprize” spectatorilor, cei veniţi să o vadă pe Andreea Bălan şi Connect-R primind de la organizatori biscuiţi şi sucuri. La câteva sute de metri distanţă, romii au organizat şi ei în mare grabă paranghelia proprie, neezitând să-l atace pe Diaconescu şi să-l facă „rudar”.

Partidul Poporului-Dan Diaconescu a organizat aseară la Târgu Jiu spectacolul de lansare a candidaturii lui Dan Diaconescu la postul de deputat pe Colegiul 6, pe o scenă lată de 35 de metri urcând artişti pe care gorjenii demult timp doreau să îi întâlnească. Show-ul a început cu o oarecare întârziere, specifică românilor de altfel, dar cei veniţi să vadă evoluţia artiştilor pe scenă nu s-au plictisit deloc. Au primit de la organizatori mii de cutii cu biscuiţi, pachetele fiind distribuite la un moment dat chiar de către canDiDatul cel mai important al serii.

Oamenii au fost extrem de mulţumiţi, mulţi dintre ei aşteptând cu interes să se dea drumul şi la tarabele cu mici de lângă scena unde erau depozitate şi grămezi de baxuri cu sticle de băuturi răcoritoare. „Sunt nemâncată de 12 ore, am o pensie de mizerie, de 350 de lei, şi e foarte bine că ne dă măcar biscuiţii aceştia că suntem lihniţi. Poporul e flămând şi decât gogoşile altora, mai bine biscuiţii lui Diaconescu, că o să-l votăm”, a spus o pensionară, bucuroasă că prinsese trei pungi cu biscuiţi.

Alegătorul Mischie

Printre pensionarii veniţi să vadă spectacolul, în mulţime fiind însă şi foarte mulţi tineri, s-a aflat şi fostul „baron” de Gorj, Nicolae Mischie, care spunea că a venit să se informeze şi să-l vadă pe Dan Diaconescu, el fiind la un moment dat invitat în emisiunile realizatorului tv. Mischie a apărut pentru prima dată după mulţi ani la o manifestare politică, toamna aceasta fiind pentru prima dată când nu are calitatea de candidat, ci pe cea de alegător. El a menţionat că nu este membru al vreunui partid politic şi că a venit „în trecere” să se informeze despre candidaţi, el întâlnindu-se aici şi cu fostul deputat Raj Tunaru, care este în staff-ul lui Dan Diaconescu.

„Am venit să mă informez şi să văd ce se mai întâmplă în viaţa politică. Dan Diaconescu e un tip foarte deştept şi foarte serios. Părerea aceasta nu mi-o poate schimba nimeni, e o convingere. Vorba lui Adrian Păunescu, are atâta minte că se şi mira răposatul cum de încape într-un cap atât de mic”, a spus Mischie.

Atacuri murdare de la Nelu Pavel

La câteva sute de metri distanţă, în parcarea din Piaţa Centrală a oraşului, două organizaţii ale romilor din Târgu Jiu au semnat un protocol de colaborare pentru a susţine USL în alegerile parlamentare şi au organizat cu această ocazie, la aceeaşi oră cu PP-DD, un spectacol cu muzică şi formaţii ţigăneşti. Consilierul judeţean PSD, Nelu Pavel, lider al Partidei Romilor din Gorj, s-a adresat celor câteva sute de romi strânşi la spectacol şi le-a precizat că ei nu îl susţin pe „rudarul” de Dan Diaconescu. Pavel a negat cu această ocazie faptul că votul minorităţii rome din Târgu Jiu ar influenţa soarta României, romii votând şi în 2008 cu PSD şi cu Victor Ponta, votul lor fiind considerat ulterior cel care i-a asigurat mandatul de deputat actualului premier.

„Noi nu vrem ca romii, cum s-a spus că depinde de noi viaţa gorjenilor şi a românilor, nu vrem s-o afectăm, vrem doar să fim oameni cinstiţi şi curaţi”, a precizat Pavel. La spectacolul organizat de romi urmau să cânte Minodora la Maxim, Liviu Guţă şi alţi interpreţi de manele, reprezentanţi ai USL nefiind prezenţi. USL Gorj îşi va prezenta oficial candidaţii vineri seara, printr-un spectacol organizat în acelaşi loc în care s-a desfăşurat şi cel al PP-DD, la manifestare urmând să fie prezenţi şi Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: