306.000 de alegători în Gorj! Primarii contează doar pe jumătate dintre ei.

Primarii gorjeni au primit listele electorale permanente. Aceştia spun că sunt pregătiţi pentru alegerile parlamentare, însă se tem ca nu cumva alegătorii să refuze a-şi exercita dreptul de vot. Pe listele electorale permanente, la nivelul judeţului Gorj, figurează 306.000 de alegători.

Primarii gorjeni au fost convocaţi ieri de către Instituţia Prefectului Gorj în vederea instruirii pentru alegerile parlamentare. Cu acest prilej, edililor locali le-au fost înmânate listele electorale permanente. Totodată, li s-a cerut să colaboreze cu Instituţia Prefectului şi să anunţe modificările apărute în ceea ce priveşte arondarea alegătorilor pe secţiile de votare. În cursul zilei de astăzi, prefectul va emite şi ordinul cu delimitarea secţiilor. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că, în perioada imediat următoare, primarii trebuie să stabilească locaţiile pentru organizarea mitingurilor electorale. La nivelul judeţului Gorj, pe listele electorale permanente figurează 306.000 de alegători.       

Cu toate acestea edilii locali, se tem că vor fi prezenţi la urne mai puţin de jumătate dintre votanţi. “La Târgu Cărbuneşti avem 9 secţii de votare şi 7.238 de alegători. Sper ca măcar 50% dintre ei să-şi exercite dreptul de vot, cu toate că populaţia este suprasaturată, apropo şi de referendum”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

La rândul său, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia spune că a fost nevoit să efectueze cheltuieli suplimentare pentru aceste alegeri. “Deocamdată, pentru alegerile parlamentare au cheltuit din bugetul local 8.000 de lei. Am luat 12 urne şi 12 cabine de vot noi pentru toate cele patru secţii de votare: Bengeşti, Ciocadia, Bălceşti şi Bengeştii de Jos. Avem 2.762 de alegători, dar nu ştiu câţi vor veni la vot”, a menţionat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia.   

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: