Candidaţii ARD au dat startul luptei pentru mandatele de parlamentar

Alianţa România Dreaptă este prima formaţiune politică ce şi-a depus candidaturile în Gorj. Astăzi vor fi depuse candidaturile din partea USL, iar la începutul săptămânii viitoare cele ale PP-DD. Termenul limită este 30 octombrie, ora 24.00. 

Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PD-L) Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, candidează la un nou mandat pe Colegiul 1 Senat şi a precizat că este realist în ceea ce priveşte confruntarea din 9 decembrie. Pe Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor va candida Ion Cupă, pe Colegiul 2 - prim-vicepreşedintele organizaţiei, Dan Vâlceanu, pe Colegiul 3 - Robert Zgăbaia, pe Colegiul 4 - Constantin Severus Militaru, deputat în funcţie, pe Colegiul 5 - Nicolae Burchel, pe Colegiul 6 - Nicolae Daviţoiu, consilier local şi preşedinte al Organizaţiei Municipale. La Colegiul 2 Senat va candida Mircea Şcheau. Cu toţii candidează sub sigla Alianţei România Dreaptă.

Ruşeţ: Ne batem cu actualul premier

Ion Ruşet, preşedintele PD-L Gorj, este convins că o mare parte dintre candidaţii de astăzi se vor întoarce în decembrie să îşi ridice mandatele de parlamentar. „Am fost primii la depunerea mandatelor pentru că dosarele au fost analizate prin proceduri interne şi am îndeplinit toate procedurile. Dorim să fim primii şi pe 9 decembrie, dar privim cu realism şi să nu uităm că ne batem cu actualul premier. Eu şi colegii mei ne-am angajat în această competiţie electorală, avem speranţa, dar şi o confirmare că vom duce o luptă corectă, cinstită şi vom avea votul gorjenilor”, a declarat Ion Ruşeţ.

Mircea Şcheau vrea să obţină un scor bun la alegerile din 9 decembrie. „Întreaga echipă este hotărâtă să obţină un scor bun, în aşa fel încât să ne atingem obiectivele. Şi, aşa cum a spus şi domnul preşedinte, o parte dintre cei prezenţi o să venim să ne luăm mandatele”, spune Mircea Şcheau.   

Cupă: Pe 9 decembrie seara trebuie să sărbătorim

Ion Cupă, candidatul ARD pe Colegiul 1 Deputaţi, consideră că după munca din campania electorală, o parte din candidaţii alianţei vor sărbători victoria. „Este primul pas oficial spre campania electorală, care mai are puţin şi începe. Bineînţeles, trebuie să muncim şi pe 9 decembrie seara trebuie să sărbătorim alături de dumneavoastră”, a declarat Ion Cupă.

Avocatul Nicolae Burchel, candidatul ARD pe Colegiul 5, speră să aducă un plus de valoare echipei de candidaţi. Deşi nu a făcut politică, Burchel speră să ajungă în Parlamentul României. „Eu sunt mai nou în politică, mai nou venit în această echipă, dar sper ca venirea mea să aducă un plus de valoare şi sper să fac o figură frumoasă. Eu sunt din judeţul Gorj, nu cum spune lumea că nu am notorietatea necesară şi aş fi venit de la Bucureşti, eu sunt gorjean de la Brătuia. Sper să aduc valoare în această echipă şi sper să ne întâlnim pe 9 decembrie împreună să preluăm mandatele. De asta am venit să câştigăm mandatele, nu să plecăm acasă”, a declarat Nicoale Burchel.

Militaru: Suntem o echipă puternică

Severus Miliatru spune că ARD are o echipă puternică şi este convins că mulţi dintre cei prezenţi ieri la BEJ se vor întoarce pentru a intra în posesia mandatelor. „Consider că avem o echipă puternică, care va face o figură foarte bună şi să câştigăm alegerile aşa cum ne-am propus. O parte dintre noi, să sperăm că vor fi cât mai mulţi, ne vom întoarce să ne preluăm aceste mandate după data de 9 decembrie”, a declarat Severus Militaru.

Colegiul cel mai greu îl are Nicolae Daviţoiu, care îl are contracandidat pe premierul Victor Ponta. „Este cel mai greu colegiu, dar marele meu avantaj faţă de dumnealor este că eu voi spune ce voi face de pe 9 decembrie, pe când dumnealui va trebui să spună ce a făcut în cei opt ani de mandat, adică cele două legislaturi care au trecut şi vedem din această bătălie care va ieşi învingător. Ponta trebuie să dea un raport gorjenilor pentru activitatea din cel două legislaturi parlamentare. Eu sunt de 50 de ani în acest colegiu”, spune Nicolae Daviţoiu.

Vâlceanu: „Am şanse reale”

Dan Vâlceanu crede că are şanse reale pentru un mandat de deputat. El spune că este conştient că se aşteaptă mult de la el, dar crede că şansele sunt de partea sa. „De la mine se aşteaptă foarte mult din această campanie, prin prisma funcţiei politice pe care o ocup în partid şi pentru că am fost intens promovat de partid în această perioadă. Partidul a crezut în mine şi pe mine mă face mândru acest lucru. Cred că pornesc cu şanse reale pentru că am parte şi de un contracandidat care îmi dă posibilitatea să pornesc cu şanse reale”, a precizat Dan Vâlceanu, candidatul pe Colegiul 2 Deputaţi.  

Robert Zgăbaia este candidat pe colegiul 3 şi este lipsit de experienţă politică. „Am depus această candidatură pentru că eu încă cred că putem trăi într-o Românie Dreaptă, într-o Românie în care tinerii nu sunt nevoiţi să plece în afară să îşi găsească locuri de muncă şi pot să rămână acasă”, a spus tânărul om de afaceri.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: