Bisericile din lemn dintr-o comună gorjeană, incluse în două rute turistice

Bisericile de lemn din comuna gorjeană Peștișani au fost incluse în două rute turistice promovate de Ministerul Turismului. În minivacanța de 1 decembrie, turiștii le vor putea descoperi în baza unui bilet care se descarcă de pe internet și care este gratuit. 

Ruta transnațională a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova, unul dintre cele mai importante proiecte de promovare a turismului din ultima perioadă, dezvoltat de ministerul de resort în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova, a câștigat recent locul al II-lea în cadrul concursului „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism. 

Comuna Peștișani deține în patrimoniul cultural 4 biserici de lemn, toate fiind clasificate monument istoric de categorie B. Biserica de lemn din Frâncești este amplasată la DN 67 D chiar la intrarea în comuna Peștișani pe drumul ce face legătura între Târgu Jiu-Peștișani-Tismana-Ponoarele-Herculane. Construită în 1823, poartă hramul „Sfântul Gheorghe”. 

Biserica de lemn din Peștișani este amplasată în centrul comunei, în satul Peștișani, la circa 300 de metri de intersecția DN 67D cu DJ 672 Boroșteni-Hobița. Construită în 1735, poartă hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”. 

Biserica de lemn din Gureni este amplasată în satul Gureni, la baza masivului Vâlcan, pe DC 132. Construită în 1735, are hramul „Cuvioasa Paraschiva”. Biserica de lemn din Hobița este amplasată în vecinătatea DC 96 Hobița-Peștișani. Construită în 1829, poartă hramul „Intrarea în Biserică”. 

Descrierea detaliată a bisericilor de lemn din comuna Peștișani o puteți afla de aici https://www.romanian-adventures.ro/Ruta-Bisericilor-de-Lemn-din-Pestisani-Gorj

Bisericile pot fi vizitate conform calendarului afișat pe site-ul primăriei Peștișani, www.pestisani.ro precum și pe site-ul agenției partenere www.romanian-adventures.ro. Aici găsiți descrierea bisericilor, traseul precum și biletul online.

Lungimea totală a rutei este de aproximativ 16 km-Frâncești-Gureni-Peștișani-Hobița. Vizitarea se poate face de 2 ori pe lună, în prima și a treia duminică a fiecărei luni în baza unui bilet cu valoare zero descărcat on-line de aici:

https://www.romanian-adventures.ro/oferte/bilet-ruta-bisericilor-de-lemn-din-pestisani 

Galerie foto
Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: