O primărie din Gorj caută firmă să se ocupe de câinii fără stăpân

Primăria Bumbești-Jiu vrea să concesioneze serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Oferă 240 de mii de lei unei firme care să strângă câinii de pe stradă și să aibă grijă de ei. Durata contractului va fi de doi ani.

Problema câinilor fără stăpân din Bumbești-Jiu a fost ridicată de mulți localnici în ultima perioadă. Oamenii se plâng că haitele de câini au ajuns să bage copiii în sperieți în drumul spre școală. Autoritățile locale s-au dovedit neputincioase în rezolvarea acestei situații.

“Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân se va realiza pe raza orasului Bumbesti-Jiu și va cuprinde următoarele activități: capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul pentru câini fără stăpân, preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea și adăpostirea câinilor fără stăpân, hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân, eliberarea câinilor(revendicarea/adopția) la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân, organizarea de campanii de sterilizare, informare și târguri de adopții, ridicarea contra cost la tarife aprobate de Consiliul Local al orasului Bumbesti-Jiu a cadavrelor câinilor ce aparțin persoanelor fizice”, se arată în caietul de sarcini.

De asemenea, documentele mai prevăd și ca patrupedele care suferă de boli incurabile sau care nu sunt adoptate timp de două săptămâni să fie eutanasiate. 

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: