Bloc de locuințe branșat după 10 ani la apă și canalizare

Trăiesc în condiții greu de imaginat într-un bloc cu tencuiala căzută și cu un acoperiș prin care plouă. În această situație sunt șase familii defavorizate din comuna gorjeană Ionești, care stau cu chirie în blocul social de lângă primărie. Singurul beneficiu este că au fost branșați la sistemul de apă și canalizare după mai bine de 10 ani.

Blocul administrat de autoritățile locale este într-o stare deplorabilă și o recunoaște chiar viceprimarul din comuna Ionești.

Sorin Lambu povestește despre condițiile în care trăiesc de ani de zile șase familii din localitate care nu au locuință. ”Blocul este într-o stare deplorabilă. Aici locuiesc șase familii din comună care nu au unde să stea. Nu s-a făcut nimic la el de peste 30 de ani. Este aceeași tencuială care cade, ziduri jupuite, pereți netencuiți și aceeași țiglă spartă. La fiecare ploaie sunt probleme, dar mai urcă cei care locuiesc în bloc și mai repară acolo unde se poate. Sunt șase apartamente, toate sunt ocupate de familii din localitate care au copii și nu au unde sta. Lunar plătesc din puținul pe care îl au 50 de lei chirie pentru aceste condiții mizere”, a povestit viceprimarul din Ionești.

Deși stau la bloc, nu au beneficiat până acum de apă curentă sau gaze, chiar dacă aceste utilități sunt în comună de peste 10 ani. ”Acum au fost branșate și aceste apartamente la rețeaua de apă și la canalizare. Până acum, fie vară, fie iarnă își cărau apă așa cum puteau, de unde puteau, ca să se întrețină. Necesitățile și le făceau la toaleta de lângă bloc, care era vidanjată. Au fost branșați după mai bine de 10 ani de chin și de condiții mizere. Se puteau face mult mai multe pentru acești oameni pentru că bani au fost, dar s-au cheltuit pe alte lucruri”, a mai spus Sorin Lambu.

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: