Bolnavi şi fără bani de mai multe luni

Însoţitorii persoanelor cu handicap din comuna Baia de Fier nu şi-au primit ajutoarele de două luni. Primarul din localitate, Constantin Mihuţescu, spune că nu există nicio şansă ca aceşti oameni să-şi primească banii curând întrucât la bugetul local nu sunt fonduri, iar Direcţia de Finanţe Publice Gorj nu a dat niciun răspuns de ce întârzie cu alocarea lor. Nu este singura comună în această situaţie. Nici la Polovragi nu s-au dat banii, tot de două luni, iar secretara primăriei spune că până în luna octombrie nici nu sunt şanse de rezolvare a situaţiei.

40 de persoane din comuna Baia de Fier primesc indemnizaţie de însoţitor al persoanelor cu handicap. „Am făcut o adresă la Direcţia de Finanţe Publice pentru a vedea ce se întâmplă, când vor da banii, însă nu am primit niciun răspuns până acum. Avem aproape 250 de milioane de lei vechi de achitat lunar către persoanele cu handicap, o să facem demersuri către Minister până la urmă întrucât sumele respective ne depăşesc totalmente”, a precizat Constantin Moisescu, primarul comunei Baia de Fier.

„Avem mare nevoie de ajutorul de însoţitor“

Genica Cărgică de 64 de ani din Baia de Fier are soţul paralizat de mai bine de cinci ani. Cei 400 de lei pe care-i primeşte drept indemnizaţie de însoţitor îi sunt de foarte mare folos. Femeia are o pensie de 350 de lei însă de aceşti  bani cumpără medicamentele soţului astfel că aşteaptă cu nerăbdare să primească indemnizaţia de la primărie. „De trei milioane am cumpărat luna trecută medicamente, avem mare nevoie de ajutorul de însoţitor că ne descurcăm foarte greu. Nu am mai primit acest ajutor de două luni“, a spus femeia.

La Polovragi banii se vor da în octombrie

La Polovragi este aceeaşi situaţie, secretara primăriei, Doina Ispas, spune că cei 39 de însoţitori ai persoanelor cu handicap din această comună îşi vor primi banii abia în luna octombrie. „La noi în comună sunt 39 de persoane cu handicap. Pe iulie nu s-au achitat indemnizaţiile de însoţitor, nici pentru august nu sunt bani, cred că în octombrie le vom da“, a spus Doina Ispas, secretara Primăriei Polovragi.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: