Muzica l-a ajutat să trăiască şi să-şi facă speranţe de viitor

Muzica l-a ajutat pe un tânăr ţintuit în scaunul cu rotile să-şi uite durerea şi să iubească viaţa. După ce şi-a întemeiat o familie, Robert Gavrilescu şi-a făcut planuri de viitor. Odată absolvite studiile liceale, va urma Conservatorul pentru a deveni profesor de muzică. Chiar dacă în prezent câştigă bani frumoşi din muzică, frecventează şi cântă la Clubul Persoanelor cu Handicap de câte ori este solicitat. Robert spune că nu va refuza niciun copil cu handicap care îi va cere să-l iniţieze în tainele muzicii.

Robert Gavrilescu în vârstă de 35 ani, din comuna Teleşti, cântă la nunţi deşi este ţintuit în scaunul cu rotile. La vârsta de 2 ani, în urma vaccinului contra poliomielitei, a căpătat sechele care îl împiedică să se deplaseze pe tot parcursul vieţii. După ce a absolvit o şcoală de confecţii încălţăminte, Robert a simţit că trebuie să facă ceva pentru a-şi ocupa timpul. Astfel, s-a apucat de cântat. Odată descoperită, pasiunea pentru muzică l-a ajutat pe tânăr să iubească viaţa şi să-şi facă speranţe de viitor. “M-am enervat rău de tot pe viaţă şi am simţit că trebuie să fac ceva. Cu timpul mi-am cumpărat propriile instrumente muzicale şi împreună cu o solistă vocală cânt la nunţi şi la diferite evenimente. Pe perioada sezonului estival, de mai bine de 3 ani, cântăm în Staţiunea Săcelu. În ultima perioadă muzica a devenit o afacere care m-a ajutat să duc un trai decent. Fără muzică nu puteam trăi. Alocaţia de handicap de 300 de lei pe lună este insuficientă este a acoperi toate nevoile mele şi ale familiei”, a declarat Robert Gavrilescu. Tânărul este căsătorit şi are un băieţel de 10 ani. Pe lângă bani şi cuvinte de laudă, muzica l-a făcut pe Robert să viseze şi să-şi facă planuri de viitor. “M-am înscris la un liceu seral pentru a-mi absolvi studiile. După ce voi lua bacalaureatul, voi urma Conservatorul. Îmi doresc  să ajung profesor de muzică şi să-i învăţ pe copii să-şi depăşească problemele cântând”, a mai precizat tânărul.

Predă ore de muzică

Fără a fi luat vreodată lecţii de la vreun profesor, Robert îi învaţă tainele muzicii pe copiii cunoscuţilor. O parte a timpului liber şi-l petrece, cântând la Clubul Persoanelor cu Handicap din Târgu Jiu. “Predau ore la orgă în particular şi mă bucur foarte mult atunci când copiii avansează. Dacă voi fi solicitat le voi preda cu plăcere, gratuit, şi copiilor cu handicap”, a declarat Robert Gavrilescu.

Un filmuleţ despre viaţa sa a fost selecţionat la un Festival de Film din Slovenia şi postat pe un site al unei televiziuni din Republica Moldova, unde sunt foarte multe materiale despre oamenii care au reuşit în viaţă.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: