Doi gorjeni, campioni europeni la Unifight

Doi tineri din judeţul Gorj au reuşit cea mai mare performanţă sportivă din ultimul timp câştigând medalia de aur şi medalia de argint la Campionatul European de Juniori Unifight. Nicolae Boldea, de 15 ani, şi Cătălin Vochiţa, de 17 ani, au fost pregătiţi de Gabriel Voicu, instructorul sportiv al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, şi el câştigător a mai multor medalii şi diplome de-a lungul carierei.

Cei doi tineri gorjeni fac parte din lotul naţional de juniori ai României la care au fost selecţionaţi în urma Campionatului Naţional de Unifight de la Strehaia ca urmare a faptului că ambii au ocupat locul I. Au început să practice artele marţiale de foarte mici şi s-au dovedit a fi cei mai buni din cei peste 100 de sportivi care au participat la competiţie. „De moment nu mi-am dat seama că ei doi au câştigat locurile fruntaşe, de obicei sunt foarte emoţionat când am elevi în ring. Sincer nu mă aşteptam având în vedere faptul că am mers decât cu doi concurenţi şi am ocupat podiumul. Au fost peste 100 de concurenţi, au fost foarte multe loturi din toată Europa dar meritul a fost al lor şi mă bucur pentru ei”, a declarat Gabriel Voicu, instructor de arte marţiale.

Cei doi tineri se pregătesc de mai mulţi ani în cadrul clubului unde Gabriel Voicu predă tehnici de luptă în domeniul artelor marţiale de contact. El însuşi un împătimit al luptelor unifight, Gabriel Voicu este fost camion naţional la unifight şi instructor de arte marţiale în cadrul Jandarmeriei Gorj. „Practic artele marţiale de aproximativ 18 ani, am început să practic acest sport în tinereţe cu gândul de a mă bate, să fiu cât mai bun dar după câţiva ani mi-am dat seama că acest sport este o artă, nu este pentru bătăuşi. Am participat la mai multe competiţii, am câştigat diplome şi medalii iar după ce am venit la jandarmi am început să merg la competiţii pe sistem unifight universal. Este un stil de lupă militar care cuprinde toate stilurile de luptă din artele marţiale”, a declarat Gabriel Voicu.

Cătălin Vochiţa, câştigătorul argintului este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi practică artele marţiale de doi ani şi jumătate. Visul lui este de a lupta şi în gale mai mari dar şi de a intra la Academia de Poliţie. „Competiţia a fost una destul de grea, am avut cinci lupte, ceilalţi concurenţi au fost bine pregătiţi, speram să câştig aurul, dar sunt mulţumit oricum. Cred că pasiunea se moşteneşte pentru că şi tatăl meu a practicat culturismul”, a declarat Cătălin Vochiţa.

În urma rezultatelor obţinute la Campionatul European Unifight, cei doi tineri luptători gorjeni au fost selecţionaţi să participe la Campionatul Mondial ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 23-27 noiembrie. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: