Bolt lansează serviciul de închiriere a trotinetelor electrice în Târgu Jiu

Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Târgu Jiu. Extinderea vine la scurt timp după ce compania estoniană a introdus serviciile de transport la cerere în oraş, anunță compania.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,60 lei pe minut. Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de transport la cerere, o pot descărca de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță afișat în aplicație. Acestea sunt extrem de simple și utile, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

● să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;

● să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);

● să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

● pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;

● dacă se află sub influența oricăror substanțe alcoolice sau toxice;

● pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

„Comunităţile încep să pună din ce în ce mai mult accent pe sustenabilitate, iar Bolt va fi întotdeauna un promotor al transportului verde, alternativ, bazat pe vehicule electrice. Ne bucurăm că autoritățile din Târgu Jiu sunt la fel de deschise și implicate ca noi atunci când vine vorba de interesul cetățenilor și le suntem alături prin serviciile de micromobilitate”, spune Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt Romania.

Vizualizări: 4,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: