Bonuri de masă pentru cei care se vaccinează

Campania de vaccinare anti-Covid-19 nu funcționează conform așteptărilor, așa că statul s-a gândit la un stimulent financiar. Persoanele care se imunizează cu schema completă vor primi bonuri de masă. Tichetele vor avea o valoare de 100 de lei. 

Măsura nu se adresează și persoanelor deja vaccinate.

De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale.

„Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Cîţu marţi, la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc la Parlament.

Rata de acoperire vaccinală în rândul populației eligibile din România, cu vârsta peste 12 ani, este în jur de 30%. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare mai spune că, cel mai probabil, ne apropiem de procentul de 50% imunitate colectivă - în jur de 30% din populație vaccinată, iar restul de aproximativ 20% trecută prin boală.

Vizualizări: 1,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: