Bovine suspecte de boala limbii albastre

Mai multe bovine din exploataţiile de pe raza judeţului Gorj sunt suspecte de infestare cu boala Blue Tongue, cunoscută sub denumirea de boala limbii albastre. Vorbim despre cinci bovine din patru exploataţii de la Costeni şi Sohodol, dar şi de două animale de la Bumbeşti Piţic, din două exploataţii. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj au recoltat probe de sânge pe care le-au transmis la un institut din Bucureşti pentru a fi analizate.

„S-au trimis la Institutul de Diagnostic Sănătate Animală. Cu siguranţă vor fi negative pentru că şi în alte dăţi tot aşa a fost. Dacă vor fi depistate pozitiv, animalele vor fi scoase din efectiv, adică vor fi sacrificate. Nu va fi cazul pentru că nu mai sunt acum vectori care să transmită această boală, ţânţari sau alte gângănii”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.  

Cele şase exploataţii de bovine în care au fost găsite animale cu probleme au fost plasate sub restricţie temporară. Asta înseamnă că până se va finaliza investigaţia inspectorilor sanitar-veterinari, din aceste exploataţii nu vor putea ieşi sau intra animale. În 2014, trei bovine din Gorj au fost răpuse de această boală.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: