Boza a ajuns la protestatarii de la Jilț Nord

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, s-a întâlnit cu minerii de la Jilț Nord, pe dealul dintre Mătăsari și Ciuperceni, în apropiere de monumentul cunoscut drept Mâna Minerului.

Boza este însoțit de mai mulți membri ai administrației. Minerii de la Cariera Lupoaia și Cariera Jilț Nord au protestat miercuri, iar cei de la Jilț au plecat pe jos spre Târgu Jiu. Boza a plecat însă spre ei și le-a ținut calea, urmând să intre la negocieri.

Protestele au loc în ziua semnării Contractului Colectiv de Muncă, valabil pentru următorii doi ani, contract care, din punct de vedere al protestatarilor, ar favoriza personalul TESA și angajații cu salarii mari.

Potrivit CEO, salariații au obținut următoarele facilități:

– indexarea grilei de salarizare cu 19,9 %;
– acordarea sporului de fidelitate pentru inca peste 1200 de salariati care nu beneficiau de acest spor anterior negocierilor;
– cele 3 prime anuale acordate pentru sarbatorirea Pastelui, Craciunului si zilei meseriei au fost majorate la valoarea de 1100 lei, reprezentand un adaos cumulat in suma de 350 lei pentru fiecare salariat;
– majorarea cotei de combustibil alocat cu 100 lei pentru fiecare salariat. (A.A.)

Vizualizări: 6,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: