Bumbești-Jiu: O femeie a fost mușcată de un câine maidanez!

Situație revoltătoare în orașul Bumbești-Jiu! Un câine maidanez a băgat spaima în locatarii unui cartier din apropierea gării. Animalul este unul periculos, mărturisesc oamenii. Mulți dintre ei au fost și mușcați. Ironia sorții a făcut ca unii dintre bumbeșteni să cadă victimă a aceluiași câine de două ori. Sunt ani de zile de când această situație trenează, dar nici până în prezent nu s-a găsit o rezolvare.

Elisabeta Jitian are 85 de ani și este una dintre persoanele care a fost mușcată de maidanezul cu pricina. Din cauza vârstei înaintate, femeia nu a avut nicio șansă să se apere. Doar o minune a făcut ca strigătele de disperare să fie auzite chiar de fata ei. Se afla în apropierea blocului când câinele a pus-o la pământ și a mușcat-o de picior. Culmea, același câine a mai mușcat-o și în urmă cu doi ani, susține fiica ei.


„Acest câine ne terorizează pur și simplu. Foarte mulți vecini au fost mușcați de el. Pe mama a mușcat-o acum doi ani. Atunci am fost la spital, am vaccinat-o, a tras foarte mult până să i se vindece rănile. Acum trece prin aceeași problemă. Câinele a mușcat-o de picior, de i l-a făcut praf. O pusese la pământ. Ea este bătrână, nu a putut să fugă sau să se apere. Putea să o omoare. Credeți-mă când vă spun că nu mai are curaj să iasă din casă”, a declarat Adina Ciobotea, fiica victimei.


Câinele este un real pericol și pentru copii, cu atât mai mult cu cât cartierul în care își face veacul este chiar lângă o grădiniță.


„Nu numai mama mea a fost mușcată de acest câine. Sunt mulți vecini, alții la fel ca ea, au fost mușcați chiar de două ori. Sare să muște și copiii. Lângă noi se află o grădiniță, oricând poate să atace un copil, mai ales că s-a obișnuit să muște pe furiș. Acum ceva timp s-a repezit și spre un copil. A fost la un pas să-l muște de față, dar l-au scăpat niște vecini.”, a mai mărturisit Adina Ciobotea.


Problema câinilor fără stăpân este una des întâlnită în toate orașele județului Gorj. Autoritățile par că nu fac niciun efort pentru a ține sub control această situație, asta în condițiile în care, cazuri de oameni mușcați de maidanezi, se înregistrează frecvent.

Galerie foto


Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: