Vinete cu mozzarella în sos de roşii

Ingrediente: 2 vinete, 250 g mozzarella, 1 cană de pesmet, 1 borcan sos de roşii cu busuioc, pătrunjel verde tocat, sare şi piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine vinetele, apoi feliaţi-le. Presăraţi putina sare, lăsaţi-le să se scurgă de zeamă 15 minute. Luţti câte o felie de vânată şi tăvăliţi-o în pesmet pe ambele părţi.


Puneţi vintetele pe o tavă stropită cu puţin ulei apoi băgaţi tava în cuptor şi coaceţi pentru 20 de minute. După primele 10 minute întoarceţi vinetele.


După ce s-au rumenit bine vinetele scoateţi-le din tavă și puneţi-le deoparte. În aceeaşi tavă puneţi jumătate din cantitatea de suc de roşii cu busuioc apoi aranjaţi un strat de vinete, un strat de mozzarella rasă, suc de roşii, vinete şi mozzarella. În total trebuie să aveţi 2 straturi de vinete, 2 de mozzarella şi două de sos de rosii.

Deasupra presăraţi pătrunjel verde tocat marunt.

Băgaţi tava în cuptor pentru 15-20 de minute. Serviţi vinetele calde.

Vizualizări: 929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: