Vioara lui Enescu, în Parcul Coloanei fără sfârşit

Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează recitalul ”Vioara lui Enescu”, în Parcul Coloanei Infinitului, vineri, 02 iulie, de la ora 20:00, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică.

Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

O călătorie spectaculoasă la fiecare ediţie, un dialog cultural şi muzical dincolo de prejudecăţi şi false bariere, un gest de necondiţionată onestitate faţă de actul artistic, turneul a intrat în al zecelea an de desfăşurare.

Programul pregătit pentru publicul din Târgu Jiu conţine piese de mare popularitate din repertoriul românesc şi universal.

Organizatorii - Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu - se adresează prin astfel de evenimente numărului mare de iubitori de frumos din oraş, care au astfel posibilitatea de a participa la reale evenimente prin intermediul acestor proiecte.

Vizualizări: 844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: