Salariații CE Oltenia vor primi doi fluturași de salarii

Mutarea taxelor de la angajator la angajat, care va avea loc de la 1 ianuarie 2018, va provoca o oarecare confuzie, susține președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Acesta a spus că s-a luat decizia ca salariații Complexului Energetic Oltenia să primească doi fluturași de salarii, unul cu calculul pe sistemul actual, altul cu calculul pe sistemul valabil de la 1 ianuarie.

„În februarie o să vină doi fluturași, să se vadă ce înseamnă aceste treceri de contribuții, iar în cealaltă parte cum era înainte de trecerea taxelor. Dacă este diferență, compania acordă o compensație financiară, care va fi diferită de la lună la lună, astfel încât să nu piardă nimeni din transferul contribuțiilor”, a spus Gabriel Căldărușe la Tv Sud.

Liderul sindical spune că pot apărea diferențe în funcție de numărul de ore de noapte lucrate, de zilele de sâmbătă și duminică, dar importat este că nimeni nu va pierde, deoarece compania va acorda o compensație: „Compensația va fi diferită de la lună la lună, o să fie o confuzie. Toți salariații își vor conserva veniturile avute acum, înainte de transferul contribuțiilor”.

Complexul Energetic Oltenia face de câteva săptămâni simulări, pentru a vedea în ce măsură transferul contribuțiilor poate afecta venitul net al oamenilor. Cei peste 13.000 de salariați au o grilă cu zeci de clase de salarizare, fiecare corespunzătoare unui salariu minim brut. Pe noua lege, salariile brute se modifică, fără a fi modificate clasele de salarizare. Totul ar putea reveni la normal abia după negocierea unui nou contract colectiv de muncă, ce va avea loc în primăvară.

Vizualizări: 6,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: