Burlan: CE Oltenia are bani să cumpere toate certificatele în septembrie

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) și-a propus să achiziționeze până la sfârșitul lunii septembrie toate certificatele de CO2 aferente producției de energie electrică aferente acestei perioadă.

Ar fi pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria CEO. De obicei, compania achiziționa certificatele de CO2 în ultima parte a lunii aprilie a anului următor, care este ultimul termen până la care are posibilitatea să facă acest lucru.

Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a explicat că acest lucru este posibil deoarece compania traversează o situație favorabilă din punct de vedere financiar: „Este o situație favorabilă pentru CEO. Este un preț mare pe PZU. Prețul contractelor ne asigură internalizarea costurilor certificatului de CO2. La 30 septembrie avem o situație pe care Complexul nu a avut-o vreodată, să avem achiziționate certificatelor CO2 la nivelul anului respectiv. Acesta este targetul nostru, ca la sfârșitul lunii septembrie să avem achiziționate certificatele de CO2 aferente producției până la acel moment, urmând ca sursele care vin în continuare din ajutor de stat să fie distribuite către activitatea de investiții și mentenanță pentru activele existente“, a spus Daniel Burlan, la o emisiune de la Gorj Tv.

Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: