Câte angajări a făcut CE Oltenia, câți salariați au ieșit la pensie

Directorul general al CE Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că anul acesta a angajat circa 1.400 de persoane, care să înlocuiască angajații ieșiți la pensie. De asemenea, 800 de salariați au ieșit la pensie.

 ”Am angajat anul ăsta, pe perioadă determinată dar cu posibilitate de prelungire, aproape 1.400 de de oameni. Deci 800 au plecat la pensie până acum și lunar încercăm să înlocuim personalul care a ieșit la pensie, să ne înlocuim cu personal nou angajat”, a spus Burlan.

Cu toate acestea, problema e greu de rezolvat cu angajări, deoarece noii veniți nu au experiență. 

 ”Avem această problemă de personal și in minerit, și în energie, datorită faptului că ies foarte mulți salariați la pensie și sunt salariați cu vechime și cu expertiză și pe locuri de muncă sensibile, pe locuri de muncă unde necesită o experiență.

Avem această problemă, încercăm să substituim, să înlocuim acest personal, dar e normal că un tânăr pe care îl aducem să lucreze nu are același randament”, a spus Burlan la Gorj TV. 

Totodată, a identificat soluții prin care unii din angajații care au ieșit la pensie să mai rămână în companie, pentru a da mai departe informații despre activitatea din minerit și energie. 


”Încercăm să mai menținem din salariații care au ieșit la pensie, bineînțeles pe condițiile salariale, nu pe cele care le-au avut la momentul activității, să asigure până la urmă trecerea asta de la personalul cu experiență la personalul nou angajat”.

Vizualizări: 4,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: