Burlan, dezvăluiri despre omul lui Virgil Popescu

Fostul director al CE Oltenia, Daniel Burlan, iese la atac și declară că omul ministrului Virgil Popescu, mehedințeanul Alexandru Marcoci, voia să conducă de fapt compania și că au fost multe situații în care s-au contrazis. Marcoci este secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, dar și un abonat al consiliilor de administrație sau consiliile de supraveghere de unde încasează zeci de mii de lei pe lună.

Acesta este cunoscut ca fiind apropiat de Virgil Popescu, ministrul energiei.


Daniel Burlan a fost demis după accidentul de la Jilț, când trei persoane au murit și zece au fost rănite. Demiterea lui nu a rezolvat problema din carieră.

”Măsuri s-au luat, dar nu cred că sunt condiții mult mai bune, s-a învățat ceva din acest tragic eveniment, ce măsuri trebuie luate, dar nu cred că se puteau îmbunătăți condițiile în două luni atât încât să zicem că suntem la un drum de țară, de uliță. Sunt multe lucruri de făcut în carieră dar trebuie să fie oameni care știu să facă aceste lucruri. Am avut încredere în oameni, în ce mi se raporta, asta este. Cel mai bine situația o știu oamenii care lucrează acolo. Să nu credem că se vor stopa accidentele de muncă, vor fi din diverse motive. Doamne ferește să se mai întâmple un astfel de eveniment”, a spus acesta la Gorj TV.

Burlan a făcut mai multe afirmații legate de Alexandru Marcoci, despre care spune că trebuia să plece odată cu el. ”Am avut o relație bună cu membrii CS, mai puțin cu președintele, care încerca să-și ia niște atribuțiuni care erau ale directoratului.

Nu o să le spun acum care sunt, dar nu a fost o relație tocmai bună, el dorind să controleze mai mult decât atribuțiunile de președinte al CS companiei.

Poate a fost un motiv pentru care ministrul a și cerut demisia mea.  El a avut anumite obiective pe care eu nu le susțineam”. 

Marcoci voia să controleze CEO propunând inclusiv înființare de posturi de directori, ceea ce nu este în atribuțiile Consiliului de Supraveghere.

Cu susținerea ministrului Popescu, Marcoci va continua în Consiliului de Supraveghere de la CEO, fiind pe lista scurtă a firmei de recrutare. Pe 20 aprilie va fi validată lista.

foto: Alexandru Marcoci

Galerie foto


Vizualizări: 4,973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: