Burlan: Sigur va fi o creștere salarială de la anul

“Sigur va fi o creștere salarială de la anul!” O spune Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia întrebat dacă salariații vor avea parte de un plus la salariu de anul viitor.

Sigur este că salariile vor crește cu 450 de lei din ianuarie 2023. Însă, plusul va fi mai important pentru că directorul companiei energetice nu exclude creșteri importante mai consistente mai ales ținând cont de inflație.

“Nu am început negocierile. Nu avansez procente. Se avansează tot felul de sume. Trebuie să fim echilibrați astfel încât Complexul să funcționeze în continuare. De fiecare dată, am găsit acel numitor comun în favoarea salariaților. Sigur va fi o creștere salarială. Este și inflația, cresc și pensiile, nu putem să rămânem în urmă”, a declarat Daniel Burlan, într-o emisiune la Gorj Online.

Discuțiile privind noul Contract Colectiv de Muncă pentru mineri și energeticieni vor fi demarate anul viitor.

Câți bani vor primi în plus angajații CEO luna viitoare


Vești bune pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Luna viitoare va veni cu un plus la salariu pentru toți salariații. Minerii și energeticienii vor primi o parte din economia care s-a făcut la fondul de salarii, prima de Crăciun și o primă pentru salariații care au copii sub 18 ani.

La ultima ședință de negocieri între sindicate și administrație, s-a decis ca economia la fondul de salarii pe anul 2022 să fie împărțită angajaților. Primele calcule arată un plus de câte 1.500 de lei net pentru fiecare salariat. Primii bani îi vor încasa în luna decembrie și diferența în ianuarie, anul viitor.

Tot din ianuarie, vor fi majorate multe salarii din cadrul companiei. “S-au stabilit drepturile salariale aferente anului 2023, creșterea salarială sub condiția apariției creșterii salariului minim la nivel național. În fiecare an, când a crescut salariul minim la nivel național, s-au majorat și grilele de salarizare ale salariaților. Am avut o ședință în care s-a stabilit economia la fondul de salarii. Este o prognoză cu un net de 1.500 de lei de salariat. Aceasta se va da în funcție de timpul prestat în cadrul societății, la nivel de lună, nu de zile. Mai sunt lunile noiembrie și decembrie. Cel puțin această sumă rămâne. va fi distribuită o primă tranșă în decembrie, urmând ca, la lichidarea din ianuarie, să se dea și diferența”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia.

În decembrie, salariații se vor mai bucura de două prime care sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. „Sunt niște drepturi pe care salariații le au prin CCM: acea primă de Crăciun plus prima pentru copiii sub 18 ani, de 200 de lei. Prima de Crăciun este 1.300 de lei net. Sunt niște drepturi pe care salariații le merită”, a mai spus Burlan, într-o emisiune la Gorj Online.

Vizualizări: 3,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: