Burlan: Toată lumea se uită la CEO, haideți să găsim alternative

Activitatea CE Oltenia va mai continua, însă este momentul să fie căutate și alternative economice, avertizează directorul companiei energetice, Daniel Burlan.

El reafirmă că trei cariere- Lupoaia, Peșteana și Husnicioara- vor fi închise în 2024 respectiv 2023, fiindcă fie nu mai au rezerve, fie este prea scump să exploatezi lignitul. 


În 2024 va fi închisă cariera Lupoaia, acolo unde și-a început Burlan activitatea: ”Nu mă gândeam că se va închide cariera când voi fi eu director, dar când eram director la SNLO am fost cel care a comandat studiul de fezabilitate pentru Lupoaia pentru a exploata pe un perimetru mai mare. Studiile arată acum că după un anume perimetru exploatarea nu este economică”. 


Burlan a declarat pentru presa locală faptul că în Gorj trebuie realizate alte investiții, precum cele din Rovinari și Cărbunești, astfel încât să fie înlocuit CEO.

”Trebuie să ne gândim la soluții alternative, toată lumea se uită doar la Complexul Energetic Oltenia, dar nu trebuie să fim prea conservatori și să găsim soluții să înlocuim acest colos cu alte variante. Am văzut ce se face în Rovinari, Cărbunești, acele perimetre unde sunt activități minere, acele unități administrativ teritoriale  trebuie să promoveze proiecte ca atunci când se epuizează rezervele să nu ne găsească nepregătiți. CEO are resurse epuizabile”, a spus acesta la gorjonline.ro.

Conform planului de restructurare, vor mai rămâne circa 5.000 de angajați, iar astăzi sunt 11.200 angajați.

Vizualizări: 3,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: