Burse de o mie de euro pentru elevi şi studenţi

Elevii şi studenţii gorjeni care au rezultate bune la învăţătură pot câştiga o bursă de 1000 de euro. Clubul Rotary din Târgu Jiu va oferi, prin concurs, trei astfel de burse de excelenţă.

„Bursele de excelenţă Rotary” urmăresc identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, elevi sau studenţi români. Pentru cele trei burse a câte 1000 de euro se pot înscrie elevii, studenţii sau masteranzii care urmează cursurile la învăţământul de zi în şcolile, liceele sau universităţile din judeţul Gorj. Trebuie să îndeplinească însă nişte condiţii: să aibă domiciliul în Gorj, să fie integralişti, să se fi remarcat într-un domeniu de activitate profesională şi socială sau/şi au media generală a anilor de studiu peste 9,50. De asemenea, nu trebuie să aibă niciun grad de rudenie cu membrii Clubului Rotary din Târgu Jiu. Bursele vor fi acordate prin concurs, în baza unui contract semnat între beneficiarul bursei şi Clubul Rotary din Târgu Jiu.

Înscrierile pentru acest concurs se vor realiza prin transmiterea unui set de documente, în intervalul 19 martie-20 aprilie 2018, către Clubul Rotary din Târgu Jiu, recepţia Hotelului „Brâncuşi” sau pe e-mail pe adresa: [email protected].

Setul de documente trebuie să cuprindă un Curriculum Vitae în format european; copia actului de identitate; copii ale diplomelor obţinute şi a actelor de studii care să ateste performanţele aplicantului; dovada care să ateste implicarea în activităţi sociale, de voluntariat sau autoevaluarea aportului adus dezvoltării activităţii şcolare, studenţeşti; un eseu de maxim 4 pagini A4, în limba română privind motivaţia candidatului de a participa la acest concurs şi de a-l câştiga; minimum 2 scrisori de recomandare de la cadrele didactice care îl cunosc, dar şi dovezi ale situaţiei materiale din familie. În etapa finală, primii 6 candidaţi, în funcţie de punctajul obţinut, vor susţine eseul şi un interviu în faţa comisiei de evaluare.

Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: