Cadre medicale din Gorj, în grevă japoneză

Personalul care face parte din sindicatul SANITAS se află în grevă japoneză. Este vorba despre cadrele medicale, dar și angajați din sistemul de protecție a copilului Gorj. Oamenii cer condiții decente de muncă, dar și respectarea legislației cu caracter salarial.

Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj, spune că și ei au fost solidari cu colegii din țară. ”Am aderat și noi la protest. Acțiunile vor continua”, a afirmat acesta.

”Au continuat să își îndeplinească sarcinile zilnice, chiar dacă sunt epuizați și lipsiți de orizont, atât în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de muncă, cât și acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare. Și în zilele următoare, aproximativ același număr de salariați din cele peste 420 de instituții publice de sănătate și asistență socială vor continua să protesteze. De această dată suntem hotărâți să nu ne oprim aici până când vom obține condiții decente de muncă, deblocarea posturilor pentru cele două sisteme și respectarea legislației cu caracter salarial”, se arată într-un comunicat de presă al SANITAS.

Activitatea instituțiilor nu a fost afectată. 

Vizualizări: 4,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: