Cadre medicale și pacienți, infectați de inconștienta care nu a respectat izolarea la domiciliu

Sase cazuri de COVID-19, medici si pacienti care s-au contagiat de la o femeie care nu a respectat carantina, au fost confirmate la Hunedoara, numarul total la nivel national a ajuns astfel la 59. Personal din patru spitale a fost pus în izolare, fie că femeia a trecut pe acolo, fie alți pacienți. Printre aceste patru spitale este și o clinică privată.

Cele sase persoane au intrat in contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, intocmindu-i-se dosar penal. Este vorba despre trei cadre medicale si trei pacienti.

Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unităţii sanitare cât şi de către reprezentanţii IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. A fost izolată şi tratată pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se în continuare starea ei de sănătate. Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendata cu 10.000 lei.

Femeia s-a ales și cu dosar penal. Cazul este similar cu al fostului polițist din București, care a îmbolnăvit rude, medici, pacienți, pentru că a ascuns faptul că a fost în străinătate.

Vizualizări: 7,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: