Câinii târgujienilor, sterilizaţi la padoc

Centrul canin din Târgu Jiu a demarat campania de sterilizare a câinilor vagabonzi. Până în prezent, au fost sterilizaţi peste 90 de câini comunitari şi circa 6 câini ce au stăpân. Proprietarii animalelor nu au plătit nici o taxă pentru sterilizare, însă pe viitor vor trebui să suporte contravaloarea materialelor necesare intervenţiei şi a tratamentului postoperatoriu.

Autorităţile speră ca în această perioadă să crească numărul adopţiilor deoarece primele animale sterilizate sunt deja vindecate. În prezent, la padocul din zona CET sunt adăpostiţi aproximativ 260 de câini comunitari. Majoritatea urmează a fi sterilizaţi, intervenţia nefiind dureroasă datorită anesteziei generale. “Pentru sterilizarea unui animal se cheltuieşte în jur de 15 lei, pentru medicamentaţie şi tratamente postoperatorii. După intervenţie câini rămân aproximativ 24 de ore în filtru sanitar şi necesită îngrijiri speciale. Sterilizarea câinilor maidanezi este o măsură care are efect atât pe termen mediu cât şi pe termen lung deoarece se reduce considerabil fenomenul de înmulţire”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara Public.

Stăpânii câinilor care locuiesc la curte îşi pot steriliza animalele la centrul canin din Târgu Jiu. În prezent, sterilizările se efectuează gratuit, însă pe viitor va fi stabilită o taxă care să acopere atât costurile materialelor necesare intervenţiei cât pe cele ale tratamentului postoperatoriu. “În perioada următoare vom adopta o hotărâre de Consiliu Local prin care se va stabili un preţ pentru sterilizarea câinilor care au proprietari. Va fi o sumă mult mai mică decât la cabinetele veterinare, care va acoperi costurile materialelor şi valoarea medicamentaţiei”, a mai precizat Zaharia.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: