Lifturile spitalului Târgu-Jiu au depăşit norma de casare

Spitalul Judeţean Târgu-Jiu foloseşte prin rotaţie lifturile din unitate de teama unor proleme tehnice mai ales că acestea au depăşit de mult norma de casare. Conducerea spune că ar avea nevoie de unele noi, însă nu sunt bani.

Lifturile funcţionează de la înfiinţarea spitalului şi ar fi trebuit casate de foarte mult timp, însă sunt verificate şi se prelungeşte avizul de funcţionare. „La fel ca şi staţia de sterilizare, şi lifturile sunt de când a luat fiinţă spitalul. Ne dorim unele noi, dar sunt foarte scumpe. Se mai  defectează, le reparăm, le mai folosim şi prin rotaţie ca să nu funcţioneze în continuu, astfel încât pacienţii şi cadrele medicale să se poată folosi în orice moment de lifturi”, a declarat Constantin Pălivan, director medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Lifturi vechi, personal puţin

Liftierele povestesc că în ultima perioadă ascensoarele nu le-au mai creat probleme, însă personalul este insuficient. „Sunt vechi dar ce să facem, ne descurcăm cu ce avem. Le mai cârpim şi ne folosim de ele. În ultima perioadă nu s-au mai defectat, dar problema că e suntem puţini. Nimeni nu prea vrea să lucreze aici. Acum merg toate mai puţin cel în care s-a întâmplat în urmă cu ani un incident nefericit”, susţine o liftieră.

Pacienţii susţin că preferă să urce şi să coboare pe scări, asta pentru că lifturile sunt mai mereu sunt închise. „La spital lifturile astea sunt de când mă ştiu eu. Cred că sunt de o seamă cu mine. Nici nu prea merg bine. Am văzut că au mai fost şi defecte. Eu mai bine merg pe scări, e mai sigur. Şi de câte ori m-am dus la lift am aşteptat degeaba că erau închise. Aşa că merg pe scări”, susţine o bătrânică.

În urmă cu câţiva ani un cadru medical şi-a pierdut viaţa după ce a fost prinsă între uşile unui lift, iar de la acel incident ascensorul a fost închis.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: