Căldărușe blochează concedierile colective

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, a răspuns la notificarea CE Oltenia cu privire la concedierea a o mie de salariați, cerând să nu fie emise preavize până nu se aprobă Hotărârea de Guvern pentru acordarea veniturilor de completare. În plus, Căldăruşe critică și argumentele restructurării, spunând că au fost aceleași în ultimii doi ani.

O mie de persoane vor părăsi compania din luna mai, iar printre motivele prezentate de companie pentru a explica necesitatea disponibilizărilor sunt chestiuni legate de management, precum piața de energie, prețul certificatelor, etc. Acestea sunt argumentele veșnice, notificările din ultimii ani fiind identice. SMEO a citit mai bine notificarea de anul acesta și a constatat că unele informații nu sunt corecte. „Am constatat că nu ați transmis corect informațiile cu privire la faptul că certificatele de CO2, aferente anului 2016, au fost achiziționate integral la un preț mai mic decât cel prezentat, respectiv 6,55 euro pe certificat“, susțin cei de la SMEO.

Însă cel mai important este mesajul transmis companiei: „Nu suntem de acord cu desființarea posturilor și implicit acordarea de preavize, decât după apariția hotărârii de guvern care să reglementeze numărul de concedieri din cadrul CE Oltenia și cuantumul total al sumelor acordate din bugetul Ministerul Muncii, pentru venitul de completare“.

Adresa a fost transmisă CE Oltenia, Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj și Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. În final, sindicatele cer o întâlnire pentru a purta discuții pe cele semnalate în adresă.

Vizualizări: 8,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: