Când va aproba Directoratul CEO listele cu disponibilizații

Listele cu salariații CE Oltenia care vor fi disponibilizați vor fi avizate de membrii Directoratului în ședința de luni, 10 aprilie. După ce vor fi aprobate, cei vizați vor primi și preavizele. „Luni este ședință de Directorat și validăm listele cu persoanele disponibilizate. Cred că de săptămâna care vine începem să le dăm preavizele, să le trimitem pe subunități. Nu e problemă de adunat, nu facem un concurs, dar se va face numărul (n.red referitor la cele 1000 de disponibilizări planificate)”, a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia. 

Peste 600 de mineri și energeticieni din cadrul companiei se încadrează în condițiile de pensionare până la 31 decembrie 2019. A crescut și numărul celor care vor să plece voluntar din companie. Se vorbește deja de vreo 270 de cereri în acest sens. Ei vor pleca acasă cu 9 salarii compensatorii. Managerul CE Oltenia spune că este posibil să nu aprobe cererile pentru anumiți solicitanți. A explicat și de ce. „Sunt mai mulți care vor să plece voluntar, dar o să vedem, o să decidem, pentru că nu o să dăm drumul chiar la toți care vor dori să plece. Sunt și oameni valoroși. Încă nu am văzut numărul lor și pe cine anume. Luni o să discutăm în Directorat și o să decidem. În general nu ne vom opune dacă vrea să plece, dar dacă va fi un caz special... Voi analiza fiecare cerere în parte”, a mai spus managerul Boza.

Rămâne de văzut dacă şefii CE Oltenia vor reuși să rezolve problemele salariaților care se găsesc pe aceste liste și care au reclamat că nu s-ar încadra în criteriile de disponibilizare.

Vizualizări: 4,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: